icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

El diari ARA publica avui que el Campus Universitari d’Igualada va ser investigat per factures dubtoses

La notícia ocupa una part de la portada del diari i dues pàgines interiors. L’ARA explica que “una denúncia anònima va alertar que s’havien cobrat fins a 370.000 € per treballs poc justificats i que s’havia contractat l’empresa del fill del director”. La notícia remarca que es tracta de diferents factures corresponents al 2012, 2013, 2014 i 2015 per imports que rondaven entre els 700 i 2.500 euros i que la majoria dels documents estaven justificats “amb el concepte genèric de “col·laboració tècnica””

Això va generar dues investigacions el novembre de 2015. La primera, per part de la secretaria d’Universitats, que va concloure que no hi havia irregularitats. La segona investigació la va liderar la mateixa UPC que va suspendre de sou i feina durant un mes i mig al que llavors era president del Consorci de l’Escola Tècnica d’Igualada (CETI), Lluís Ollé. La UPC va considerar que hi havia incompatibilitat entre el seu càrrec i contractar una empresa de la qual n’era accionista. De fet, la notícia de l’ARA senyala “segons la documentació aportada, les dues persones que haurien rebut més diners de manera poc justificada eren el director del CETI i professor de la UPC, Lluís Ollé (67.000 euros), i la directora de l’Escola d’Enginyeria d’Igualada i llavors regidora d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament, Anna Bacardit (71.000 euros). Quatre anys després continuen formant part del campus: Ollé és professor agregat i Bacardit és ajudant de direcció.

Les dues investigacions estan tancades

La primera de les investigacions del cas la va impulsar la Generalitat a través de la secretaria d’universitats. Aquesta va determinar que no detectava irregularitats en aquest cas.

Per la seva part, la investigació de la UPC conclou que “tot i ser factures legals, en l’informe de l’instructor de la UPC s’avisava que el procediment per cobrar els treballs que es feien al marge de la docència “no era el correcte”.

tornar_radioIgualada