icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El festival Anòlia torna aquest estiu amb un marcat accent de formacions locals

El festival Anòlia, un dels referents al país, arriba enguany en un format diferent, amb un accent especial per a les formacions locals, per qui l’Ajuntament d’Igualada ha volgut fer una aposta especial, en aquests moments de restriccions d’aforament i mesures de seguretat arran de l’episodi Covid-19.

ÉS per aquest motiu que en l’edició d’enguany hi haurà control de temperatura i gel hidroalcohòlic a l’entrar, caldrà portar mascareta, l’aforament serà limitat a 350 persones, el públic haurà de seure en cadires separades per 1,5 metres de distància i no hi haurà servei de bar. Els concerts d’aquest any es concentraran tots al pati del Museu de la Pell i les entrades, que seran gratuïtes, es podran obtenir al web www.tiquetsigualada.cat a partir del dia 9 de juliol a les 10 h. Les entrades seran nominals i només es podran obtenir de en línia. Les localitats portaran imprès el nom de la persona que les ha reservat i es podrà obtenir un màxim de 4 entrades per operació.

Amb aquestes restriccions s’ha pogut garantir la continuïtat d’un festival que es va celebrar per primera vegada el juliol de 1989, tot i que en aquella ocasió es va denominar “Festa de la música” i formava part de la programació de l’Estiu jove. L’any 1990 ja es va editar un díptic pròpiament amb el nom d’Anòlia. Per tant, és un festival que arriba a la 32a edició aquest 2020. Des de llavors el festival ha esdevingut un clàssic de les nits d’estiu a Igualada i ha anat creixent fins a protagonitzar una trajectòria de més de trenta anys que ha consolidat el festival com una de les cites més importants de l’agenda cultural estiuenca. El Departament de Promoció Cultural, que organitza el festival des de l’any 2012, amb el suport de diverses entitats i institucions, ha presentat aquesta setmana el cartell de l’Anòlia 32, que recull, com és habitual, una programació eclèctica, amb diversitat d’estils i oberta a tothom.

 

Programació

  • Dilluns 13 de juliol, a les 20 h –Itinerant Bus del Barça amb Ho Peta Street Band, fusió explosiva de brass band i percussió. Una xaranga nascuda fa 5 anys a la ciutat d’Igualada, formada per músics polifacètics de la comarca i rodalies. La passió per la música i les ganes de transmetre alegria i diversió els van unir per oferir espectacles, que combinen la coneguda xaranga amb la batucada. Al llarg de la seva trajectòria han actuat arreu de Catalunya, tant en festes privades com populars, així com també a Aragó,Castella i Lleó i França. Han actuat 4 vegades representant Catalunya en concursos de xarangues estatals, i han acumulat més de 200 actuacions des de la seva fundació. L’objectiu: fer gaudir a tot tipus de públic de la música de carrer i de l’espectacle.

 

  • Dimarts 14 de juliol, a les 22 h –Pati del Museu. Xillona és un grup musical d’Igualada format per 8 joves de la ciutat i els seus voltants. El grup treballa creant versions de cançons de tots els estils, elaborant així un repertori variat i festiu. Presenten un format diferent experimentant amb diverses veus principals i sonoritats. Han portat la seva música a diverses poblacions de Catalunya, festivals com Acampada Jove, Anòlia, Pàmpol Roig, entre molts altres. Enguany celebren la seva quarta gira de rodatge musical i pròximament presentaran la seva primera cançó pròpia.

 

  • Dimecres 15 de juliol, a les22 h –Pati del Museu. B-Back és un viatge al passat que rememora els grans èxits de la història i vol fer honor a les llegendes a qui fa tribut. Des de Queen fins a Michael Jackson,passant per Stevie Wonder, Tina Turner, Bon Jovi i molts més!Qui són? Lluc Torreguitart, bateria; Òscar Ferrer, guitarra; Marta Bossa, veu i Gerard Cuadras, teclat, Roc Riba, baixista i Adrià Tort, trombonista.

 

  • Dijous 16 de juliol, a les 22 h –Pati del Museu. Marina Freixas, nascuda a Igualada el 2001. És una jove cantautora que escriu i compon les seves pròpies cançons en català, castellà i anglès. S’ha format des de ben petita en dansa, teatre musical i recentment en piano. Ha actuat durant tres anys seguits com a solista al Certamen de Música Jove de la Kaserna d’Igualada.

 

  • Divendres 17 de juliol -22 h -Pati del Museu. Inic neix a Igualada a principi del 2018 de la mà d’Àlex Sabaté (bateria) i Aitor Jiménez (veu i guitarra). El projecte s’inicia amb les ganes de crear una música de rock enèrgic amb les influències més marcades del rock anglès actual. Durant el 2019 el duo es dedica a crear un repertori propi i posteriorment s’acaba completant la formació amb la incorporació de Xavi Domingo (guitarra i cors) i Eduard Soto (baixista i cors). La banda presenta el seu primer treball d’estudi la primavera de 2020, un EP titulat EGO (Red Factory Studio 2020); el resultat és un treball de curta durada i alta intensitat que combina ritmes molt ballables, amb melodies fàcils i guitarres contundents. Durant aquest 2020 el propòsit de la banda és créixer i transmetre la seva energia a l’escenari al públic.

 

  • Dissabte 18 de juliol, a les 23 h -Pati del Museu. Queralt Lahoz és una jove cantant nascuda a Santa Coloma de Gramanet, nucli de migració andalusa on va emigrar gran part de la seva família de Granada. Ella va aprendre a parlar cantant a l’oïda de la seva àvia Maria, que li demanava que cantés coples, flamenc, boleros a casa, on sempre hi havia la ràdio sonant. Després d’un llarg recorregut, el passat novembre va estrenar “1917”, el seu primer EP,en què han col·laborat alguns dels músics i productors més exquisits de l’escena de la música urbana local. El resultat són 5 cançons que barregen el flamenc i els sons més urbans. Amb 1917, Queralt Lahoz desafia convencionalismes amb una veu capaç de transmetre la força i la delicadesa pròpia d’una supervivent. La jove cantant sempre interpreta des de la transparència del ser, del que ella viu com a veritat, on hi ha arrels, història i respecte. Amb aquest projecte cuinat a foc lent i els seu poder posat en escena, Queralt fa una aposta on combina tot el que ha après.

tornar_radioIgualada