icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El Festival de Llegendes de Catalunya tornarà del 3 al 5 de juliol a Sant Martí de Tous amb diverses novetats i moltes mesures de seguretat

La pandèmia va estar a punt d’obligar a suspendre el festival, però el mes passat els organitzadors van decidir tirar-lo endavant. Després d’analitzar les possibilitats que oferien les diferents fases del desconfinament, la direcció va decidir que oferiria una programació rigorosa, però amb alguns canvis per tenir la màxima seguretat. En aquest sentit, s’han pogut reprogramar la majoria de les propostes previstes abans de la Covid-19 i, en alguns casos, s’han adaptat amb versions més breus per nodrir les sessions.

Aquest any, que arriba a l’onzena edició, el festival s’anomena “De Llegendes” i ha canviat la direcció. Després de 10 anys en què Sergi Vallès i Nídia Tusal eren al capdavant, ara el dirigirà Teatre Nu. Una de les components de la companyia, Maria Hervàs, considera que no podien dir que no, per “responsabilitat” perquè des de la Generalitat els havien insistit perquè miressin de tirar-lo endavant. Precisament, la directora general de Cultura Popular de la Generalitat, Maria Àngels Blasco, assegura que cal revitalitzar la programació cultural, no solament per les companyies i els professionals sinó “per a totes les empreses que hi ha al darrere com el lloguer de les carpes o les sonoritzacions”.

De llegendes tindrà lloc en les dates previstes del 3, 4 i 5 de juliol. A més, en aquesta edició es faran funcions extres els dimecres 15 i 22 de juliol i els dissabtes 18 i 25, per tal d’esponjar els espectacles i les activitats. Un dels directors, Víctor Borràs, explica que la filosofia que han fet servir és la de repensar el festival.

Es pot consultar la programació i els preus dels espectacles dellegendes.cat

tornar_radioIgualada