icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El govern aposta per una renovació integral del polígon de les Comes en 10 anys. Aquest 2021 s’abordarà una actuació al carrer Luxemburg i una nova rotonda per millorar l’accés des de la sortida 555 de l’A2

Durant la trobada amb els mitjans de comunicació, l’alcalde va repassar els grans projectes de ciutat per aquest 2021.

Castells ha recordat que el 2016 es va crear el Consell Municipal de l’accessibilitat, un organisme que ha generat un seguit d’intervencions que “ara permeten anunciar que abans de l’estiu tindrem el primer barri de la ciutat completament accessible per a les persones que tenen dificultats en la mobilitat, que serà el barri de les Flors”. L’alcalde ha destacat que “aquesta és una aposta inequívoca”. I ha anunciat que la setmana que ve també s’iniciaran un seguit de noves accions relacionades amb l’accessibilitat al carrer Lleida.

Castells també ha fet l’anunci de dues noves actuacions per continuar el projecte de modernització del polígon de les Comes iniciat l’any passat. La primera serà l’arranjament del carrer de Luxemburg i la segona, una nova rotonda per millorar l’accés des de la sortida 555 de l’A2, entre l’avinguda dels Països Catalans i el carrer Dinamarca, on actualment s’està adequant una nova nau industrial de l’empresa Saltoki. L’objectiu, a llarg termini, és la renovació total del polígon en un període de deu anys.

També en l’àmbit de la mobilitat, l’alcalde ha destacat la importància del nou enllaç amb la Ronda Sud, que s’iniciarà aquest estiu. I d’altra banda, aquest mes de gener se signarà amb el Departament de Territori el Pla Director Urbanístic del Rec.

Pel que fa a actuacions immediates, Castells ha explicat que aquest dilluns s’ha signat l’acta d’inici d’obres del nou alberg de pelegrins de Cal Maco, “un projecte emblemàtic que ens permet pensar que Igualada pot tenir un projecte de turisme conjunt amb la comarca de l’Anoia. Tenim un potencial turístic brutal i fins ara ens hem mirat d’esquena amb la comarca. Ens hem d’utilitzar”. I ha afegit que “en l’època postpandèmia el turisme pot ser un punt de generació de riquesa per a la ciutat”.

Una altra actuació destacada és la renovació del Mercat de la Masuca, que s’ha de convertir en un mercat de tercera generació, que permeti la venda, l’elaboració i la degustació de productes. Les properes setmanes es disposarà ja de l’avantprojecte d’aquesta intervenció.

També a final d’aquest mes s’haurà completat el projecte executiu del nou campus de la salut que s’ha de construir al Passeig Verdaguer, un dels projectes emblemàtics per a l’impuls dels estudis universitaris a la capital de l’Anoia i que s’impulsa conjuntament amb la Universitat de Lleida. La previsió és licitar aquesta primavera el projecte, que té un cost de 6 milions d’euros, aportats per la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament d’Igualada.

tornar_radioIgualada