icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El govern municipal i Igualada Som-hi anuncien que l’Escola Gabriel Castellà tindrà cuina pròpia pels seus alumnes amb una inversió de 75.000 euros

Amb un marge de poques hores, l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, i el portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, van anunciar que el centre escolar disposarà de l’equipament de cuina pròpia gràcies al romanent positiu de tresoreria corresponent al pressupost de l’any passat.

L’anunci de l’alcalde el feia dimecres al matí, quan explicava que un dels projectes prioritaris del govern seria dotar de cuina pròpia al Gabriel Castellà, i detallava que seria possible gràcies a la liquidació del pressupost 2020 que d’1,1 milions d’euros. D’aquests, 75.000 euros aniran a parar al projecte del centre escolar.

Al mateix temps, des del grup municipal d’Igualada Som-hi també es va anunciar que la formació ha aconseguit que l’Escola Gabriel Castellà pugui tenir cuina pròpia de cara al proper curs i pugui oferir un menjador escolar de plena qualitat als seus alumnes.

El regidor portaveu de la formació progressista, Jordi Cuadras, explica que “durant dos mesos hem estat fent un treball conjunt amb les mares i pares i la direcció del centre per trobar la manera de fer possible aquesta inversió. Ens semblava una qüestió de justícia aconseguir que, a partir d’ara, el Gabriel Castellà ofereixi el servei de menjador en igualtat de condicions respecte la resta d’escoles públiques d’Igualada que ja fa anys que disposen d’una cuina pròpia, excepte l’Ateneu que té un càtering calent diari. La situació que hi havia fins ara no era la desitjable, amb un càtering amb el menjar fred que arribava d’una cuina central lluny de la ciutat tres dies a la setmana. Després de setmanes d’esforços, reunions i trucades, aconseguim que es faci un pas endavant importantíssim que celebrem”.

Igualada Som-hi ha negociat amb el govern de Junts per Igualada la inversió de 75.000 euros que quedarà aprovada al Ple d’aquest mes de març per fer possible les obres. Durant les darreres setmanes, tècnics de l’Ajuntament han estat avaluant les necessitats i el projecte necessari per dotar l’escola d’una cuina. De fet, el centre ja té un espai per ubicar-la, el que pot simplificar les obres que haurien d’estar enllestides per iniciar el proper curs escolar.

En una roda de premsa conjunta amb les mares i pares del centre, Jordi Cuadras remarca que “haver aconseguit que es faci la cuina pròpia pel Gabriel Castellà, aconseguim que per primera vegada, tots els alumnes de les escoles públiques d’Igualada mengin plats cuinats “in situ”. L’estona de menjador també és educació per aprendre a menjar de tot, a compartir taula amb la resta de companys o a saber com seguir uns hàbits saludables. Si a tot això li sumem la possibilitat de comptar amb cuina pròpia i un cuiner propi a l’escola, els alumnes del Gabriel Castellà milloraran de manera notòria aquesta part del procés educatiu que representa quedar-se a dinar a l’escola”.

El president de l’Associació de Mares i Pares (AMPA) de l’Escola Gabriel Castellà, Bernat Ferrer, explica que “estem molt contents perquè estem convençuts que les nenes i els nens notaran una gran millora. A més, pedagògicament parlant, poder disposar d’un cuiner o cuinera al centre també donarà molt de joc a l’equip de mestres per poder treballar aspectes relacionats amb l’alimentació. Un equip de mestres, cal recordar-ho, que ha estat guardonat amb el Premi Ensenyament 2020 de Foment del Treball.”

Alhora, Ferrer també afegeix: “Fa anys, molts, l’escola ja havia tingut cuina, però es va desmantellar. I ara gràcies a totes les gestions realitzades per Jordi Cuadras la recuperarem. És una gran notícia. Quan ho vam plantejar a Igualada Som-hi, de seguida van mostrar un alt grau de comprensió de la situació i van defensar la petició a tot arreu. Amb èxit. I cal felicitar-los, així com agraïr també a l’Ajuntament que hagi rebut amb bons ulls la proposta perquè pugui ser una realitat”.

tornar_radioIgualada