icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El govern municipal veu amb bons ulls el projecte de Bicibús, però demana fer un estudi detallat per concretar-ne la implementació

Després de la prova pilot del bicibús que es va fer a Igualada, la setmana passada, i després de la bona acollida que va tenir entre els participants, el govern de la ciutat ho considera una molt bona iniciativa. En aquest sentit, en el decurs del ple municipal del mes de maig, la tinenta d’alcalde Carme Riera, ha explicat que la iniciativa encaixa en les polítiques mediambientals i sostenibles que vol impulsar el govern. Riera, però, apunta que al igual que han fet en d’altres ciutats on es fa aquest tipus de projecte, cal formar els monitors acompanyants en les normes de trànsit i en potenciar la seva expertesa en l’acompanyament dels participants en bicicleta, així com estudiar i detallar els itineraris i parades. Al mateix temps, la iniciativa hauria d’anar acompanyada per una assegurança de seguretat civil. És per aquests motius que Carme Riera demana realitzar un estudi detallat sobre com s’implementarà el projecte, i fer-ho amb una estreta col·laboració amb els departaments de medi ambient i mobilitat i les entitats que el vulguin impulsar.

Poble Actiu “El bicibús es farà. Ara només cal veure si l’Ajuntament s’hi suma, o posa pals a les rodes”

Des de Poble Actiu consideren que aquest projecte ha d’estar acompanyat pels departaments de medi ambient i de mobilitat, però també per les escoles, les AFAs dels centres impulsors, per Ciclistes Urbans i per a tots aquells que hi vulguin participar. La regidora Neus Carles explica que “el que va quedar clar divendres és que el Bicibús no només pot ser una realitat, sinó que acabarà passant segur”. La regidora de Poble Actiu ha explicat que “ara es veurà si l’Ajuntament s’hi implica de veritat, o realment només vol posar pals a les rodes”.

FOTO: CICLISTES URBANS

tornar_radioIgualada