icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El grup bolivià Ensamble Moxos oferirà aquest divendres, a #Igualada,  un concert de música barroca

L’Associació Igualada per la UNESCO organitza aquest concert solidari que es durà a terme divendres, a les vuit del vespre, a la Basílica de Santa Maria. Ensamble Moxos ha fet centenars de concerts arreu d’Europa i Amèrica del Sud i han publicat cinc discos. A Igualada presentaran la seva darrera creació, “Majara’iwa/Resplandor”, un repertori de música religiosa de tradició oral interpretat per la vintena de components que conformen el grup. El concert, que compta també amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, la Comissió Igualada Solidària i la Fundació APROP, inclou també coreografies.

Els Ensamble Moxos són un grup bolivià originari de San Ignacio de Moxos, un indret a la selva amazònica que compta amb una festa patronal que ha estat declarada Patrimoni Immaterial de la humanitat per la UNESCO. L’any 1996, una religiosa espanyola d’aquest poble, va reunir un grup d’infants i joves i els va començar a ensenyar la música tradicional boliviana d’arrels jesuítiques que s’estava perdent. Així va néixer una primera escola de música i, posteriorment, el grup Ensamble Moxos.

Actualment aquesta comunitat té tres línies d’actuació. Per una banda, les Escoles de Música que ensenyen a més de 200 nens i nenes. Per altra banda, fan una feina molt important de recerca, recuperació i promoció de la música antiga originària d’aquell lloc, que combina la música europea que van portar els jesuïtes amb la música autòctona dels nadius i, finalment, els Ensamble Moxos, el grup es va nodrint dels nois i noies que surten de les Escoles de Música i que, amb les seves gires i concerts permet finançar els dos altres projectes.

Ensamble Moxos ja van ser a Igualada durant l’Octubre Solidari de l’any 2016 oferint un concert que va omplir la basílica i va ser tot un èxit. Per aquesta raó, i després de dos anys sense poder fer concerts a l’exterior per la pandèmia, tornen a Igualada.

Les entrades al concert ja són a la venda a la plataforma www.tiquetsigualada.cat al preu de 10 euros, que es destinaran íntegrament al sosteniment de les Escoles de Música de San Ignacio de Moxos. En cas que no s’esgotin les entrades anticipades, es podran adquirir al mateix preu el dia del concert a la Basílica de Santa Maria.

 

tornar_radioIgualada