icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

El grup municipal d’Igualada Som-hi exigeix al govern de la ciutat que apliqui mesures socials urgents per donar resposta a la crisi derivada de la Covid-19

La formació d’esquerres assegura que altres ciutats del país estan impulsant importants paquets de mesures socials i en canvi l’Ajuntament d’Igualada, no. Els regidors de la formació han estat els darrers dies visitant els diferents barris de la ciutat i, després d’escoltar el veïnat,  han alertat del risc que la recuperació s’acabi fent a dues velocitats.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, afirma que no entenen “a què està esperant el govern de la ciutat per concretar les polítiques socials que s’han d’impulsar. Fa dos mesos que vam demanar crear un Fons d’Emergència Social i Econòmic i fa un mes que es van convocar les taules de la reconstrucció. Vam demanar refer el Pressupost del 2020 per crear noves partides per les urgències socials i econòmiques. Han passat un munt de setmanes i no s’ha concretat cap política social extraodinària”. Igualada Som-hi es mostra sorpresa pel fet que altres capitals de comarca estan actuant amb molta més celeritat que lgualada. L’Ajuntament de Manresa ja ha destinat 1 milió d’euros a la resposta social i econòmica i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha aprovat un paquet d’1,2 milions d’euros, per exemple.

La formació d’esquerres i progressista remarca que “ja hem demanat que la Taula Social de la reconstrucció treballi amb més celeritat i hem sol·licitat a la seva responsable, la tinent d’alcalde Carme Riera, que es reuneixi setmanalment enlloc de quinzenalment i que es comencin a concretar les mesures a acordar ”. Jordi Cuadras explica que “en les visites que hem fet als barris de la ciutat per a conèixer la situació de moltes veïnes i veïns hi ha una enorme preocupació per la recuperació social i econòmica. D’aquesta crisi no en sortirem si no en sortim tots junts. La roda que fa funcionar la ciutat, ha de tornar a girar per a tothom. No pot ser que s’ignori una part important de la població d’Igualada i que passin les setmanes sense saber quin import ni quines accions es posaran en marxa”.

En l’àmbit cultural, Igualada Som-hi també ha rebut la inquietud de moltes entitats per quins seran els criteris i perquè se’ls bonifiqui la taxa d’assegurança que cobra l’Ajuntament per a compensar les activitats no fetes. La formació d’esquerres i progressista també avança que estarà molt pendent de com serà el desconfinament de la cultura perquè no sigui a dues velocitats: “Si el govern preveu adaptar l’Anòlia, l’European Balloon Festival i la Festa Major a l’actual situació, també volem que adapti a les mesures de seguretat sanitària les festes de barri que a l’estiu són protagonistes en molts punts de la ciutat i són espais de cohesió. No podem acceptar que hi hagi festes de primera divisió i festes de segona”.

tornar_radioIgualada