icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El jutge Santiago Vidal dóna, a Igualada, les primeres pistes d’una futura Constitució Catalana

Ho va avançar en l’acte que l’ANC va fer divendres a la capital de l’Anoia sota el títol “El país que volem”. Un acte que va omplir de gom a gom l’iglú de vent que es va instal.lar a la pista del pavelló de les Comes i que també va comptar amb la presència i els parlaments del cantant i escriptor Lluís Llach i de la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell.

En les seves explicacions el jutge Vidal va explicar que a principi de l’any vinent ja es podria consultar, per part de tots els ciutadans de Catalunya, l’esborrany del text de la nova Constitució Catalana. Un text que actualment estan desenvolupant un grup de juristes del país, i que a partir del gener s’hi podran fer les aportacions oportunes en el que es considerarà un document vui i obert a les aportacions ciutadanes. Vidal també va avançar que a partir del mes d’octubre s’incorporaran a la redacció del text 30 experts de diferents àmbits que acabaran de perfilar l’esborrany. Amb aquesta incorporació, i les aportacions dels ciutadans de Catalunya, el jutge català considera que durant el mes de junt de l’any 2015 es podrà tenir la Constitució Catalana acabada.

La Constitució Catalana es definirà com una República NO presidencial, i eliminarà els indults i els aforats

El jutge Santiago Vidal també va avançar alguns detalls del que preveu el text de la futura Constitució Catalana:

Un text curt, amb menys de 100 articles

El text s’inspira en en constitucions com les de Suïssa, els Estats Units o Islàndia

El nou estat es definirà com una república no presidencial

S’inclouen referèndums revocatoris i s’eliminen els indults i la figura d’aforat

La llengua pròpia i oficial serà el català, però el castellà tindrà caràcter de cooficial

Facilitarà l’aprovació d’una nova llei electoral on hi hagi llistes obertes i on també s’hi puguin presentar moviments socials. Hi haurà limitació de mandats

Imatges de l’de divendres a Igualada, dins d’un iglú de vent

ANC (iglú de vent)

tornar_radioIgualada