icon_radio

RÀDIO

BLOG

El Kubb de Sesoliveres aposta des d’aquest mes de març per la cuina de proximitat i de temporada

Cuina oberta / Actualitat:  El restaurant Sesoliveres, del grup Jardí d’Igualada, emprèn una nova etapa a partir del dijous 5 de març de 2015. La sala El Kubb, un dels dos espais de Sesoliveres, obrirà cada dia al migdia, de dilluns a divendres, oferint un menú amb plats cuinats amb productes de la comarca.

És el primer restaurant a Igualada que aposta per la filosofia de la cuina de proximitat, coneguda també com a Km0. Es tracta de cuinar bàsicament amb productes locals i de qualitat. Aliments rics en vitamines i minerals, que han madurat de forma natural i no en cambres frigorífiques, i que procedeixen d’un circuit de comercialització curt, on no hi ha un excés d’intermediaris.

En questa línia, Sesoliveres treballa amb productors principalment de l’Anoia, o de zones el màxim de properes a la comarca. Així, en el menú es pot degustar una amanida d’escarola de l’hort d’en Guim Llacuna, d’Igualada; un conill rostit natural d’Euroconills, de Calaf; o un bon mató regat amb mel de Mas Buret, de Santa Margarida de Montbui; entre altres plats. Tot maridat també amb vins i caves de proximitat, com per exemple els de la bodega Can Feixes, de Cabrera d’Anoia.

La cuina propera aporta un gran benefici per l’entorn, perquè ajuda a dinamitzar l’economia del territori, i també ajuda a minimitzar els desplaçaments, reduint les emissions de CO2 i els costos de gasolina. Un altre valor afegit és que els consumidors mengen productes de temporada. És a dir, els plats s’elaboren amb els aliments propis de cada època de l’any, el què en aquell moment ens dóna la natura. Així, en aquest inici de temporada, a la carta no hi falten verdures com la carbassa, els porros, les carxofes, o les col-i-flors; i la fruita com la taronja o la pera. Tot traduït amb plats com ‘escudella de carbassa amb arròs i fideus’, ‘trinxat de col i patata amb botifarra negra i cansalada cruixent’, o ‘bacallà confitat amb poma i col-i-flor’.

El menú s’elabora íntegrament a la cuina de Sesoliveres, s’ofereix els migdies de dilluns a divendres, i té un preu de 15 euros.

Una altra de les novetats és la possibilitat de comprar al mateix restaurant alguns dels productes frescos que s’han degustat durant l’àpat. Una manera de gaudir a casa dels aliments que dóna el nostre territori.

Grup Jardí té una llarga trajectòria en el sector de la restauració iniciada amb el restaurant El Jardí, a la Rambla Sant Isidre d’Igualada. La bona cuina, tant en creació com en qualitat, va fer créixer el grup traslladant-se a la finca de Sesoliveres.

Un espai modern i actual, amb un toc romàntic, situat al peu de l’ermita de St. Jaume de Sesoliveres d’Igualada. Disposa de la sala gran i la sala El Kubb, ambdos espais per a acollir esdeveniments diversos.

El Kubb és una sala buida que es transforma a mida de cada client, i que al llarg de l’any és escenari de casaments chill out, casaments íntims, trobades d’amics, reunions d’empresa, presentacions, tallers… i ara també és restaurant diari amb una carta gastronòmica elaborada amb productes de proximitat i de temporada.

Properament el gerent del Grup Jardí, Manel Pla, serà entrevistat en el programa de gastronomia i restauració de Ràdio Igualada, ‘Cuina oberta’, amb motiu d’aquesta nova oferta de restauració. 

tornar_radioIgualada