icon_radio

RÀDIO

BLOG

El llibre “Essencials” de Benet Iñigo recull un dels testimonis de la Conca d’Òdena durant els dies més intensos de la pandèmia

Essencials recull les vivències de 16 santiaris els primers mesos de lluita contra la covid-19. Un retrat emocional del que va passar el col.lectiu a través de professionals de diferents perfils (metges, infermers, farmacèutics, llevadores, fisioterapeutes…), de diferents àmbits (hospitals, atenció primària, residències), de diferents edats i diferents territoris. Un d’ells és el doctor Miguel Pantaleón, que havia deixat la medicina i estava apunt de casar-se, però que de cop i volta veu com tots els seus plans s’ensorren i es presenta voluntari per incorporar-se a l’Hospital d’Igualada quan la Conca d’Òdena ja estava confinada.

El llibre explica com van treballar, però també i sobretot allò que no recollien les notícies, els intangibles. Des del metge que deixava els seus fills petits sols a casa mentre ell es reconvertia en expert en cures intensives, a la infermera que acompanya familiars en una última visita. Des de l’estudiant que s’incorpora abans d’hora  a la metgessa que deixa la família per dedicar-se en exclusiva a la primera residència intervinguda de Catalunya. Des de la cooperant internacional que descobreix la duresa de treballar a casa seva a la llevadora que dona la benvinguda a la vida mentre a la resta de l’hospital tot és mort. Cadascú una història, i entre totes el mapa emocional del col·lectiu sanitari. Històries que impacten, que commouen, històries dures i alhora tendres i boniques. I que convé no oblidar, ni ara ni mai.

tornar_radioIgualada