icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

El mal temps respecta la processó del Sant Crist d’Igualada, tot i que li resta públic

Igualada va tornar a celebrar dimarts amb certa normalitat la festivitat del Sant Crist, commemorativa de la suor de sang de la Imatge, després de dos anys de pandèmia que havien modificat els actes habituals. Enguany la festa va estar marcada per la visita del nou Abat de Montserrat, Manel Gasch, i també per la recuperació de la processó de la tarda, tot i que es va veure afectada per l’amenaça del mal temps.

Al matí tingué lloc l’Ofici Solemne, presidit per l’Abat montserratí i concelebrat pels rectors i religiosos de la ciutat i per igualadins forans. Hi assistí part de l’Ajuntament, encapçalat per l’alcalde Marc Castells, i el diputat al Parlament, Jordi Riba. El temple basilical va quedar ple de gom a gom, amb una gran assistència, que va rebre a l’entrada el punt de llibre, recordatori de la festa, de Gabriel Poch Sabarich.

Al principi de la celebració els priors van recordar els vincles de la ciutat i el Sant Crist, amb el Santuari i el Monestir de Montserrat, recordant que fou l’Abat Aureli Maria Escarré qui va beneir la nova imatge del Sant Crist i va consagrar l’altar de la basílica després de la guerra civil.

En les pregàries, es va tenir un record pel conflicte d’Ucraïna i també per l’Àfrica, la dona assassinada recentment a Vilanova del Camí, víctima de la violència masclista. La Coral Exaudio, dirigida per Josep Miquel Mindan, acompanyant a l’orgue Pol Requesens, va tenir cura dels cants i el tenor Pol Berlinches va interpretar, després de la comunió, el sonet verdaguerià al Sant Crist.

Després del cant dels goigs i acabat el solemne Ofici, l’Abat de Montserrat fou rebut al saló de plens de l’Ajuntament, on signà al llibre d’honor de la ciutat, glossant els vincles de la ciutat amb l’abadia montserratina, i tingué una breu trobada personal amb l’alcalde Castells.

tornar_radioIgualada