icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

El Museu de la Pell d’ #Igualada obre les portes de l’exposició “Ritmes. Josep Campeny i Santamaria

El Museu de la Pell acull, a partir del dissabte 19 de setembre i fins al gener de 2020, l’exposició Ritmes. Josep Campeny i Santamaria (Igualada, 1858- Barcelona, 1922), a la sala d’exposicions temporals. La mostra reuneix una selecció d’escultures i dibuixos que presenten un dels artistes més representatius de l’art català. La seva obra, emmarcada entre els corrents realista i modernista, és d’una gran qualitat tècnica i el reflex d’una època i una societat a cavall entre els segles XIX i XX.

L’artista va realitzar una obra molt extensa amb diverses temàtiques -retrats, escultura pública, tipus populars…-, però va obtenir sobretot una gran fama amb les escultures d’animals en lluita, que va exhibir en diverses exposicions nacionals i internacionals, i per les quals va rebre destacats premis. Al llarg de la seva trajectòria també es va forjar una selecta clientela que li va fer nombrosos encàrrecs, principalment escultures funeràries, que es podran veure exposades en format fotogràfic.

L’exposició es pot visitar amb entrada gratuïta, de dimarts a divendres, de 10 a 14 h, les tardes de dijous i divendres, de 16 a 20 h, i dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14 h. Com a activitats vinculades a l’exposició, el dijous, dia 24 a les 19 h, Salvador Oliva i March, catedràtic de grec i autor del llibre Escultura moderna i mitologia clàssica: La nissaga dels Campeny, farà una visita explicativa de l’exposició. L’endemà, divendres dia 25, a la mateixa hora, oferirà una conferència especialment centrada en la vinculació de l’escultor amb Igualada. Per assistir a aquestes xerrades cal inscripció prèvia trucant al telèfon del Museu (938046752) Josep Campeny i Santamaria De la mateixa nissaga que el gran escultor neoclàssic Damià Campeny, autor del Neptú que presideix la plaça del Rei d’Igualada. Josep Campeny va néixer a la Rambla de Sant Isidre d’Igualada. Tot i que la seva família es va traslladar a Barcelona quan ell tenia quatre anys, sempre va mantenir un estret lligam amb la seva vila natal i especialment amb l’Ateneu Igualadí. Després de formar-se a l’Escola de Belles Arts de Barcelona, va estudiar escultura a París, ajudat econòmicament pels seus parents Muntadas-Campeny, emprenedora família igualadina que també s’havia instal·lat a Barcelona, on van fundar diverses fàbriques tèxtils, entre elles la coneguda Espanya Industrial.

tornar_radioIgualada