icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

El musicòleg igualadí Jordi Savall distingit membre d’honor de la Royal Philharmonic Society

Aquesta setmana la Royal Philharmonic Society va distingir al Mestre Savall com a Membre d’Honor “per la seva valuosa aportació en la recuperació de tresors musicals que s’haurien pogut perdre sense el seu mestratge”, segons paraules de James Murphy, al capdavant d’aquesta institució que va fer-li lliurament d’aquesta distinció. La distinció va ser entregada a Savall en el marc del concert que va oferir al Wigmore Hall de Londres amb les entrades esgotades, segons detalla el portal www.classics.cat

El portal especialitzat, també destaca en la seva publicació que “La Royal Philharmonic Society, creada el 1813, és una de les entitats musicals més antigues i prestigioses del Regne Unit i d’Europa. El 1826, va crear aquesta distinció honorífica per reconèixer el “servei a la música “ que han fet músics excepcionals al llarg de la història. En aquests dos segles, han fet membres d’honor personalitats com Fèlix Mendelssohn, Franz Liszt, Richard Wagner, Giuseppe Verdi, Antonin, Dvorák, Clara Schumann, Maurice Ravel, Igor Stravinski, György Ligeti, Pierre Boulez, i més recentment George Benjamin i Stephen Sondheim, que va ser el darrer músic a qui es va distingir el 2019. Pablo de Sarasate i Pau Casals són els únics músics espanyols que també formen part d’aquesta llista històrica que són reconeguts per la Royal Philharmonic Society”.

Savall ha entrat a formar part d’aquest grup selecte dins la història de la Royal Philharmonic Society “per haver preservat el llegat de la viola de gamba fins als nostres dies, perquè en les teves mans, la música històrica no sona mai acadèmica,” va afegir James Murphy.

 

 

tornar_radioIgualada