icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

El nou candidat d’ERC, a escena: fa una aposta ferma per la democràcia participativa

Per tal de passar d’una democràcia representativa a una democràcia participativa, Esquerra a Igualada impulsa el Procés Participatiu 2013-2023 que pretén treballar barri a barri i des dels barris cap al conjunt de la ciutat. Aquest projecte el va presentar el candidat de la formació a les properes eleccions municipals, Josep Maria Palau. El primer pas servirà per començar a elaborar el programa electoral de la formació de cara les eleccions municipals. L’objectiu és treballar de baix cap a dalt i es pretén que els mateixos veïns i veïnes decideixin sobre tot allò que fa referència a les decisions municipals.

Per això, a partir del dissabte 23 de gener i, de manera setmanal, fins el 30 d’abril es realitzaran reunions de participació veïnal en els 13 barris que ERC ha definit i que pretén consolidar a la ciutat. Així, el dia 23 d’aquest mes es realitzarà al barri Sant Jaume de Sesoliveres, Pla de la Massa, Zona Escolar i Antic Escorxador; i acabarà al Barri del Sant Crist; passant pel Barri de les Flors i Montserrat, Set Camins, Poble Sec, Fàtima, Xipreret o L’Ateneu i l’Antic Hospital.

Per aconseguir l’èxit en aquest procés, ERC es planteja 5 objectius bàsics. En primer lloc, (1) entendre la participació com una política transversal del govern per tal de fomentar-ne la pràctica i adaptar-la a les necessitats dels ciutadans; (2) fomentar que les associacions de veïns o altres tipus d’entitats sectorials es coneguin entre elles i puguin establir vincles de col·laboració; (3) promoure els valors democràtics i els canals de participació existents a través d’un programa de formació en participació ciutadana i acció comunitària; (4) crear els canals i mecanismes participatius puntuals per a treballar assumptes rellevants de la ciutat; (5) Establir els canals de comunicació necessaris per tal de mantenir informats els ciutadans.

Per acabar, el que serà el candidat d’ERC a les properes eleccions municipals, Josep Maria Palau, no ha volgut parlar de futurs acords de govern de caire postelectoral. Malgrat tot, el cap de llista d’ERC valora molt positivament l’actual experiència de govern entre la seva formació i CiU.

tornar_radioIgualada