icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El nou grau en Enginyeria Informàtica serà la novetat del Campus Universitari Igualada – UdL pel curs 2022/2023

La titulació tindrà 35 places de nou ingrés, que al llarg dels quatre anys d’implantació, aportaran fins a 140 nous alumnes al Campus d’Igualada.

Durant la presentació d’aquest nou grau, el delegat del rector de la Universitat de Lleida i Campus Universitari, Carles Capdevila, ha explicat que hi ha tres motius pels quals la Universitat de Lleida ha decidit implantar aquest nou grau. En primer lloc, “es tracta d’un grau amb molta demanda per part dels joves volen accedir a la universitat”. De fet, els tres darrers cursos s’han cobert totes les places que es van oferir a Catalunya. En segon lloc, l’enginyeria informàtica també és una titulació molt demandada per les empreses i això fa que siguin uns estudis amb una taxa d’inserció laboral “pràcticament del 100%”. Per últim, Capdevila ha destacat com a tercer motiu el fet de donar resposta a les demandes del territori. “Des des que la Universitat de Lleida es va fer càrrec dels estudis universitaris a Igualada, la ciutat i el sector de les TIC ha reclamat aquest grau”.

Per aquests tres motius, des de la Universitat asseguren que s’ompliran totes les places. De moment, la titulació tindrà 35 places. En aquest sentit, la directora de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la UdL, Magda Valls, ha apuntat que el nombre de places que s’ofereixen per curs “permet treballar en grups reduïts, garantint una docència d’alta qualitat, basada en l’evolució continuada, l’aprenentatge per projectes i les metodologies actives”.

Aquest grau s’ofereix amb Menció de Tecnologies de la Informació, i dona accés directe al Màster en Enginyeria Informàtica. Valls, també n’ha destacat la “qualitat, internacionalitat i les pràctiques tutelades” com a punts fort d’aquesta nova titulació. Pel que fa a la qualitat docent, el Grau en Enginyeria Informàtica compta amb el segell internacional de la qualitat Euroinf, que garanteix que la titulació assoleix els màxims estàndards europeus de qualitat, tant acadèmics com de captació professional, reconegut a nivell global. En l’àmbit internacional, el Grau d’Enginyeria Informàtica ofereix el Minor Internacional Global Acting in ICT. I pel que fa les pràctiques, es podran Carles Capdevila ha destacat que el Treball Final de Grau es podrà realitzar en el si de la mateixa empresa on es realitzen les pràctiques .

Marc Tomàs, representant de TIC Anoia, ha assegurat que “la possibilitat de poder cursar aquest grau a Igualada, es tracta d’un salt qualitatiu per la ciutat i la comarca”. Per la seva banda, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, s’ha mostrat content i orgullós i ha destacat que “no hi ha futur sense coneixement”. Tant Tomàs com Castells, han fet referència al repte “visibilitzar el futur de la dona en les professions tecnològiques i científiques, que també siguin vocacions femenines”.

tornar_radioIgualada