icon_radio

RÀDIO Els imperdibles

BLOG

El Partit Demòcrata avalarà els Pressupostos Generals de l’Estat i aconsegueix incloure 200.000 euros pel projecte universitari d’#Igualada

El Partit Demòcrata avalarà els Pressupostos Generals de l’Estat, i ho farà després que els diputats al Congrés hagin arribat a un acord amb el govern espanyol que beneficia, segons la formació, Catalunya. S’han aconseguit 200.000 euros que serviran per al projecte d’Igualada ciutat universitària. En un comunicat, apunta que “El sector sanitari és i serà clau en el futur, i nosaltres volem que la ciutat d’Igualada sigui capdavantera. Ciutat del coneixement, ciutat amb hospital universitari i ciutat amb un futur nou campus salut; i aquestes estructures que seran claus per al futur es sumen a l’aposta decidida que es va fer amb el 4DHealth, i que ara rep 200 mil euros per a continuar essent punter“.

El comunicat apunta que “Amb el context actual, amb una crisi sanitària, que ha derivat en una crisi econòmica i social i amb la vigència encara dels pressupostos del Partit Popular, són necessaris uns nous pressupostos. Per aquest motiu el Partit Demòcrata no va presentar esmena a la totalitat i es va obrir a l’aprovació. De fet, “vivim moments greus, i votarem a favor de retirar uns pressupostos caducats del 2018”, encara vigents. En tot moment el Partit Demòcrata ha volgut negociar fins a darrera hora i considera positiu que aquests Pressupostos destinen més de 2.000 milions d’euros per Catalunya”.

A la vegada, també destaquen que “Gràcies a les nostres aportacions, els Pressupostos seran una mica millors per Catalunya, aquests pressupostos permetran culminar el traspàs del finançament de Rodalies, salvar la viabilitat de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), inclou també dotacions pressupostàries importants per les entitats del sector de la recerca i social com per exemple el Institut Guttmann, la UNES Unió Esportiva AFA dedicada a la integració social de persones amb discapacitat, o la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls.”

Però a banda, en el comunicat de premsa destaquen que “el que és bo per Catalunya, ens interessa el que és bo per a la ciutat d’Igualada. I aquests pressupostos han blindat 200mil euros de finançament per al 4DHealth, que s’invertiran en equipament sanitari i maquinària de simulació, així com per impulsar el projecte de digitalització de la simulació virtual a través d’una plataforma per tal de poder adaptar-se a la situació derivada del COVID. En resum, s’invertiran en fer que el centre 4DHealth continuï essent un hospital simulat de referència”. I afegeix que “A Madrid també cal fer política. Entre les dues pocions que no aporten res, el entre el sí a tot i el bloqueig total, hi ha la via del mig, la via que sap trucar a les portes i fer que aquestes s’obrin”.

Finalment destaquen que “s’han aconseguit 200 mil euros que serviran per al projecte d’Igualada ciutat universitària. El sector sanitari és i serà clau en el futur, i nosaltres volem que la ciutat d’Igualada sigui capdavantera. Ciutat del coneixement, ciutat amb hospital universitari i ciutat amb un futur nou campus salut; i aquestes estructures que seran claus per al futur es sumen a l’aposta decidida que es va fer amb el 4DHealth, i que ara rep 200 mil euros per a continuar essent punter”

tornar_radioIgualada