icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El Pla Local d’Habitatge d’#Igualada 2022–2027 s’aprova amb una bateria de retrets de l’oposició cap a les polítiques del govern municipal en aquesta matèria

El principal enfrontament el van protagonitzar l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i el portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras. Cuadras va demanar, a última hora, la retirada d’algunes fitxes del Pla. El regidor acusa al govern municipal de voler-los colar, en aquest Pla Local una proposta que va rebre el vot contrari de la majoria del ple municipal fa uns mesos. Cuadras es referia a la proposta d’habilitar habitatges en plantes baixes. Per aquests motius va demanar la retirada d’alguns punts, i això ha indignat l’alcalde d’Igualada, Marc Castells.

Des d’ERC, Enric Conill, retreu al govern municipal que no reconegués que a Igualada hi ha milers de pisos buits, i ara el Pla ho xifra en uns 1.600 habitatges. Conill apunta que el govern va tard perquè no ha volgut escoltar aquelles veus que ja denunciaven el greu problema d’habitatge que té la ciutat. Enric Conill apunta, també, que alguna de les mesures del Pla són molt encertades. Per la seva part, Poble Actiu veu amb bons ulls el Pla d’Habitatge, però considera que tenir un POUM amb gairebé 40 anys d’antiguitat, no ajuda a desenvolupar una planificació en polítiques d’habitatge. La regidora Neus Carles assegura que 1.600 habitatges buits és una xifra inassumible.

Característiques del Pla Local d’Habitatge

La tinenta d’alcalde d’habitatge, Carme Riera, ha explicat que el Pla incorpora una diagnosi i un seguit de mesures per poder aplicar en aquests 4 anys. Algunes de les propostes que planteja el Pla, segons Riera, ja s’estan desenvolupant. Segons Riera, el Pla Local d’Habitatge contempla un total de 64 mesures que estan dividides en 5 línies d’actuació; ampliar polítiques socials en habitatge, rehabilitació d’edificis, mobilitzar habitatge buit, mancomunar polítiques d’habitatge, i crear instruments municipals per impulsar aquestes polítiques. El Pla apunta que a Igualada hi ha 1.600 pisos buits.  La tinenta d’alcalde assegura que és important mobilitzar habitatge que actualment està buit, i afirma que ja estan impulsant mesures per aconseguir aquest objectiu.

tornar_radioIgualada