icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El ple aprova el pressupost i les ordenances fiscals 2015 amb el suport de CiU i ERC

Les dues formacions que donen suport al govern municipal , CiU i ERC, i que sumen majoria absoluta, han permès que el ple de l’Ajuntament tiri endavant el pressupost i els impostos que hauran de pagar els igualadins per l’any vinent. Els dos punts van comptar amb els vots contraris de l’oposició: PSC, PP, ICV i PxC.

EL PRESSUPOST

Segons el regidor d’Hisenda, Jordi Segura, es tracta d’un pressupost continuista i coherent amb la situació econòmica del consistori igualadí. Amb el pressupost de l’any vinent, el govern municipal vol apuntalar tres temes claus: el model de ciutat amable, econòmicament ambiciosa i socialment responsable.

En aquest sentit, des del PSC han criticat que el pressupost reflecteix que el govern no té model de ciutat. El portaveu socialista, Jordi Riba, també afirma que, al contrari del que pot semblar, el pressupost de l’Ajuntament ha augmentat més d’un 3% entre el 2011 i el 2014, fet que demostra que la situació financera no era tant greu.

El PP afirma que el govern municipal fa uns pressupostos on ha d’afrontar les retallades que fa la Generalitat en matèria d’educació. Els populars diuen que el govern fa de crossa del govern català.

Des d’ICV es considera que el pressupost no s’adapta a l’actual context de crisi. També afirmen que el pressupost inclou projectes que no hi donen suport, com ara el tancament de la Ginesta per fer-hi un equipament per a gent gran.

Finalment, des de Plataforma per Catalunya considera que els pressupost s’assembla als d’anys anteriors, fins i tot amb semblances amb els pressupostos que presentava l’Entesa. Plataforma, però, reconeix que els actuals pressupostos tenen més sentit comú que els que presentava l’anterior govern municipal.  PxC també critica les partides del departament de cooperació.

Des d’ERC, el tinent d’alcalde Joan Torras va defensar que la seva formació se sent molt còmode amb aquest govern municipal, i se sent molt còmode amb aquest pressupost. Torras va remarcar que no són els pressupostos que voldrien, però reconeix que són els millors pressupostos que poden presentar.

 LES ORDENANCES FISCALS

Pel que fa les ordenances fiscals, per tant impostos, preus públics i taxes 2015, el regidor d’Hisenda destaca la congelació d’aquests. Segura ha explicat que s’ha pres com a referència l’IPC del mes juliol, del 2013 al 2014, que va ser del 0% i, en conseqüència, la decisió del govern municipal de cara a l’any vinent ha estat congelar-los totalment. Tot i així, el regidor d’Hisenda ha destacat que hi haurà dos impostos que baixaran: l’IBI i el de plusvàlues. Pel que fa l’IBI, es reduirà en quatre punts, baixant el tipus de l’1% al 0,96%. Això comportarà, segons Segura, que l’Ajuntament deixi d’ingressar 750.000 euros.

L’OPOSICIÓ ES MOSTRA CRÍTICA AMB EL GOVERN

Clica per veure la reacció de l’oposició a les ordenances fiscals

jordi-riba-1

 

tornar_radioIgualada