icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

S’impulsen les bases pel concurs d’idees del Barri del Rec

El ple municipal ha donat el tret de sortida al concurs d’idees de la zona del Rec de la ciutat d’Igualada. Aquest és un altre pas en el procés participatiu per dibuixar el futur del barri del Rec. Els concursos d’idees estaran sotmesos a un procés restringit i amb intervenció del jurat, i constaran de tres àmbits; (urbanisme i connectivitat), (edificació i els seus diferents usos), i (espai públic i paisatge urbà).

Les reaccions dels grups municipals

ERC veu amb bons ulls parar especial atenció a la zona del Rec, però demana al govern una visió més amplia pels grans temes de ciutat. Enric Conill remarca que cal buscar el consens per decidir, no al revés com fa el govern. Des d’ERC s’afirma que Igualada necessita un nou POUM. Conill també espera que aquest procés del Rec no sigui una excusa per no abordar el nou Pla General.

Des de Socialistes d’Igualada veuen amb bons ulls la iniciativa. Jordi Riba comenta que l’intent fallit de Pla General els va fer veure que la zona de Rec necessitava un tractament especial. És per això que els Socialistes d’Igualada aposten també per un abordatge diferenciat en aquesta zona d’Igualada, sense defugir de la visió general.

La regidora de la CUP, Eva Pedraza, va explicar que abans de dibuixar el futur del barri del Rec, primer cal saber que volem. Pedraza va comentar que des de la seva formació no volen separar la planificació del Rec de la resta de la ciutat. La CUP també va qüestionar el procés participatiu, i ho fa afirmant que aquest no compleix amb els requisits que ha de requerir un procés d’aquestes característiques.

Des de Decidim Igualada, Rubén Dario Castañé reclama una visió global pel que fa la planificació. Castañé admet un component de participació en aquest procés, però remarca que li falten eines.

El regidor del PP, Joan Agramunt, veu bé la mesura, però afirma que té la sensació que el govern municipal no està preparat per abordar el Pla General. Agramunt diu que el govern es pren el procés participatiu del barri del Rec com una prova.

Finalment, des del govern municipal es considera que el POUM concentra gran part de la seva complexitat a la zona del Rec. Per això, el tinent d’alcalde d’urbanisme, Jordi Pont, explica que cal parar una atenció especial al Rec i que a la vegada sigui el menys dirigida possible.

tornar_radioIgualada