icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

El ple aprova les bases per als ajuts de menjadors escolars a les escoles bressol

El ple municipal aprova les bases per als ajuts a les beques de menjador escolar per a les llars d’infants municipals i per la resta d’escoles bressol, escoles d’educació infantil i de primària de la ciutat. En total hi ha una partida d’11.000 euros per les beques menjador de les llars d’infants municipals, i 40.000 euros més per a la resta de centres. Els imports són aportats per la Diputació de Barcelona.

Des del PSC, el seu portaveu, Jordi Riba, va dir que aquests recursos són insuficients, i també destaca la baixa inscripció que han tingut les escoles bressols de la ciutat.

El portaveu del PP, Joan Agramunt, però, va valorar positivament l’augment de la partida destinada a les beques menjador a les escoles bressol municipal, i és per això que hi han votar a favor.

Qui també va votar favorablement a la mesura va ser ICV. La seva portaveu, Montserrat Mateu, va qüestionar les bases per accedir als ajuts, i tem que els recursos siguin insuficients.

Per la seva part, PxC va votar en contra, al considerar que les bases no són gaire justes perquè els criteris només contemplen els ingressos de les famílies i no les despeses. La formació tampoc veu amb bons ulls que persones amb tres mesos d’empadronament a la ciutat ja puguin optar als ajuts.

Finalment, el tinent d’alcalde d’Acció Social, Joan Torras, remarca que totes les persones que el curs passat van demanar l’ajut se’ls va concedir. Torras admet que no és suficient, però destaca que es fa un esforç molt important en aquest àmbit.

El punt va ser aprovat amb els vots favorables de CiU, ERC, ICV i PP, l’abstenció del PSC i el vot en contra de PxC.

tornar_radioIgualada