icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El ple de l’Ajuntament d’#Igualada aprova una moció per lluitar contra el fracàs escolar a la ciutat

La moció, presentada per ERC en el ple ordinari d’aquest dimarts, planteja que Igualada és fixi com a objectiu ser la ciutat amb menys fracàs escolar de Catalunya. Una proposta basada en la coordinació d’etapes, agents i institucions educatives, el principi d’equitat, l’adaptació de l’oferta i la participació dels propis joves. El portaveu dels republicans al consistori igualadí, Enric Conill, explicava que l’objectiu d’aquesta moció passa també per acabar amb les desigualtats socials. La moció va ser aprovada amb el vot favorable de totes les formacions amb representació a l’Ajuntament, tret del Partit Popular que s’hi va abstenir perquè considerava la proposta massa genèrica.
D’altra banda, cal destacar que durant el ple de dimarts es van debatre també d’altres mocions. D’una banda, el PP va presentar una moció per exigir als CDR que evitin accions que puguin representar un atac a les llibertats de la resta dels ciutadans. El text també demanava al govern de la Generalitat que defensi els drets de tots els ciutadans siguin o no independentistes i als Mossos d’Esquadra que garanteixin i facin complir les lleis democràtiques. La moció va ser rebutjada amb els vots en contra del PDeCat, ERC, i la CUP; les abstencions dels Socialistes d’Igualada i Dedicim, i el vot favorable del PP.
Per últim destacar que en la sessió plenària també es va aprovar una moció de suport als presos polítics que feien vaga de fam i que aquest mateix dijous l’han deixat. El punt es va aprovar amb els vots favorables del PDeCat, ERC, la CUP i Decidim, l’abstenció dels Socialistes d’Igualada i el vot en contra del PP.

tornar_radioIgualada