icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El ple de l’Ajuntament d’Igualada aprovarà aquest vespre el pressupost municipal del 2020 #pleigualada

La sessió plenària començarà les 20:30h d’aquest vespre. En el ple s’aprovaran inicialment les ordenances fiscals (impostos, taxes i preus públics) i posteriorment es sotmetrà a votació el pressupost per l’any vinent. La setmana passada el govern municipal ja va presentar les xifres del que serà el pressupost del 2020. Concretament el pressupost del consistori igualadí del 2020 serà de 57,4 milions d’euros i sumant també les societats municipals, els organismes autònoms i el Consorci Sociosanitari d’Igualada, arribarà a 68,8 milions.

Segons l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, es tracta d’un pressupost solvent i rigorós i que compleix amb el que Junts per Igualada va prometre a la ciutadania abans de les eleccions. El pressupost municipal rebrà, com a mínim, l’abstenció o el vot favorable d’Igualada Som-hi, que formen el PSC, els Comuns i Igualada Oberta.

Pel que fa ERC, fins a final de la setmana passada es mostrava disposada a arribar a un acord amb el govern municipal per pactar una rebaixa de l’IBI. Des de Poble Actiu també han fet arribar les seves propostes al govern municipal per estudiar, finalment, quin serà el posicionament de la formació que encapçala Neus Carles en el ple d’aquest vespre.

Pel que fa Ciutadans no s’ha pronunciat al respecte. La formació de Carmen Manchón, al menys públicament, no ha fet cap proposta per incorporar al pressupost. Recordar que el govern municipal en pot tenir prou amb l’abstenció d’Igualada Som-hi per aprovar les ordenances fiscals i pressupost per l’any vinent.

tornar_radioIgualada