icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El ple de l’Ajuntament d’#Igualada rebutja una moció de Poble Actiu per reduir un 25% les retribucions dels càrrecs polítics

El grup municipal ha presentat al ple de l’ajuntament, d’aquest passat dimarts, una proposta per rebaixar en un 25 % les retribucions dels càrrecs electes i eventuals de l’Ajuntament d’Igualada. D’aquesta manera, el partit pretenia estalviar uns 200.000 € anuals i destinar-los a ajuts socials per pal·liar els efectes de la crisi econòmica de la Covid-19. La proposta ha tingut els vots en contra de Junts per Igualada, Igualada Som-hi i Ciutadans i l’abstenció d’Esquerra Republicana.

La regidora de Poble Actiu, Eva Pedraza, ha destacat que es tracta d’una mesura econòmica, però, sobretot, ètica. Per la seva part, el portaveu d’ERC, Enric Conill, ha explicat que la seva formació està d’acord amb el concepte ètic d’aquesta moció, però pensen que la proposta hauria d’incloure criteris de progressivitat. Des d’Igualada Som-hi, el seu portaveu Jordi Cuadras, ha titllat la moció de demagògica i ha explicat que els regidors de l’ajuntament també són classe treballadora i molts també estan patint les conseqüències econòmiques d’aquesta crisi. Al seu torn, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha assegurat que aquesta moció té un caire populista i ha animat a qui la votés a favor, a rebaixar-se el sou un 25%, malgrat la moció no prosperés. A tot això, la regidora de Poble Actiu, Eva Pedraza, ha deixat ben clar que ja tenien pensat fer-ho i que les dues regidores de la formació destinaran un 25% de la seva retribució a l’Ajuntament a ajudar a persones afectades per la crisi del COVID-19.

El ple de l’Ajuntament d’Igualada aprova per unanimitat quatre mocions més

D’altra banda, durant el ple ordinari d’aquest dimarts es van aprovar per unanimitat quatre mocions més, tres d’elles presentades per Junts per Igualada. La primera, per una recuperació socioeconòmica des de la proximitat; la segona, per l’aplicació d’una reducció de l’IVA en la prestació de serveis vinculats amb la pràctica de l’activitat física i esportiva;  i un a darrera moció, de suport al manifest del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament de cooperació contra el Coronavirus. Durant la sessió, també va tirar endavant, amb el vot de tots els grups, una moció de Ciutadans d’agraïment a professionals que desenvolupen tasques per afrontar la crisi de la Covid-19 i de la seva protecció efectiva davant actes d’assetjament o assenyalament pel simple fet de portar a terme aquestes tasques.

tornar_radioIgualada