icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

El ple d’#Igualada aprova el pressupost 2022, en una sessió marcada per la tensió política entre govern i ERC

El pressupost i les ordenances fiscals de l’any que ve han quedat aprovades en el ple municipal d’aquest dimecres gràcies a l’acord entre el govern de Junts i Igualada Som-hi. L’abstenció de la formació de Jordi Cuadras ha fet que els 9 vots favorables hagin estat suficients per l’aprovació dels dos punts més importants de l’any. A la vegada, però, el ple ha estat marcat per la tensió política entre el principal grup de l’oposició, ERC, i l’alcalde d’Igualada Marc Catsells.

La polèmica dels cartells d’ERC penjats per la ciutat i que no tenen el permís municipal va obrir el debat de pressupost i ordenances. En aquest punt, el portaveu d’ERC, Enric Conill va retreure a l’alcalde que no els doni permís, i els censuri els cartells. A tot això, l’alcalde Marc Castells va respondre que no és censura, que es complir amb la normativa que han de complir tots els ciutadans. Castells va atacar Conill dient que hauria de donar exemple, i afirma que amb actituds incíviques com aquesta contribueixen a tenir una ciutat bruta. Davant aquesta explicació, Enric Conill considera que el que vol l’alcalde és tapar que Igualada paga els impostos més alts de les ciutats mitjanes de Catalunya.

Pel que fa el pressupost, ERC el considera continuista, i pel que fa els impostos els considera injustos.

Des d’Igualada Som-hi, el seu portaveu, va treure pit dels acords que han condicionat el govern i que la seva formació ha aconseguit incloure al pressupost i ordenances.

Des de Poble Actiu s’oposen a les ordenances i pressupost. La formació  rebutgen les ordenances fiscals perquè no inclouen la fiscalitat progressiva. Poble Actiu remarca que qui més guanya, més pagui i aplicar la progressivitat en taxes com les llars d’infants i els ensenyaments artístics.

El pressupost 2022 presenta unes xifres que arriben fins als 74 milions d’euros amb 12 milions en el capítol d’inversions. Pel que fa les ordenances fiscals destaca la baixada de l’IBI de l’1 % en els rebuts de l’any que ve. La resta d’impostos es congelen, mentre que les taxes, com la d’escombraries, augmentaran un 2% que correspon a l’IPC respecte el juny de 2019. La regidora d’hisenda, Montserrat Duch, destaca el múscul del capítol 6 d’inversions, superant els 12 milions d’euros.

tornar_radioIgualada