icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El ple d’Igualada rebutja la moció en contra de la càrrega dels Mossos a un grup d’estudiants que tallaven l’A2 al seu pas per la capital de l’Anoia

La moció mostra el seu suport a la protesta d’estudiants contra la sentència del Tribunal Suprem, que va tenir lloc el dimecres 16 d’octubre, a l’A-2, i en clara oposició a les càrregues policials produïdes pels mossos i a l’ús indegut de bales de foam. En aquesta moció la formació també denuncia l’ús de violència desproporcionada dels cossos de seguretat de Catalunya i de l’Estat espanyol en les mobilitzacions i manifestacions en protesta contra la sentència. El text també exigeix la destitució del Conseller d’Interior, Miquel Buch i del Ministre Marlaska. El text va rebre els vots a favor d’ERC i Poble Actiu, i els contraris de Junts per Igualada i Ciutadans.

En aquest punt, el grup municipal de Poble Actiu li han exigit a l’alcalde d’Igualada que demani disculpes per les declaracions que va fer respecte aquestes càrregues policials, en les que, segons Poble Actiu, minimitzava l’actuació de la BRIMO.

Per part d’ERC, David Prat, va voler destacar el paper dels joves que malgrat les amenaces físiques i jurídiques que reben s’estan manifestant. Prat també es va dirigir a l’alcalde dient-li que “això no va de partits, va d’estar al costat de la gent”.

Des d’Igualada Som-hi es va anunciar que no es participaria de la votació. El portaveu de la formació, Jordi Cuadras, demana que es deixi d’utilitzar el ple de trinxera política. Cuadras apunta que “cada partit amb la seva moció, cada partit des de la seva trinxera, cada partit amb la posició enrocada… nosaltres no participarem d’aquest joc i no votarem cap de les mocions relacionades amb aquest tema”

El govern afirma que no han minimitzar res, i veu amb mals ulls que s’utilitzi políticament aquest fet

Finalment, la tinent d’alcalde, Carme Riera, reconeix que hi ha punts que comparteixen de la moció. Tot i així, Riera afirma que si estàs al govern tens un plus de responsabilitat. La tinent d’alcalde explica que s’han preocupat pels ferits, i també per saber la versió dels Mossos d’Esquadra. És per això que Riera creu que per opinar, primer cal saber exactament que ha passat. La regidora del govern també ha fet una crida a la calma. I finalment ha explicat que “no minimitzem res, però tampoc ens sembla bé aprofitar políticament aquests fets”.

En el mateix ple, Junts per Igualada va presentar una altra moció, que aquesta si va prosperar, on es defensava al dret a manifestar-se lliurement contra la sentència, però on també es condemnava la violència.

Finalment, Ciutadans va presentar una tercera moció per demanar que es posi la senyera a les rotondes del Canaletes i de l’Avinguda de Gaudí, i que no es pengi més l’estelada després de les eleccions. La moció va ser rebutjada.

tornar_radioIgualada