icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El ple monogràfic d’habitatge acaba de matinada, amb propostes i actuacions, però sense debat

El ple va començar quan faltaven pocs minuts de les 11 de la nit, i va finalitzar gairebé a la una de la matinada. Les dues formacions que van impulsar el ple, ERC i Poble Actiu, van dividir el ple en tres grans blocs: ajudes directes a les persones, un pla de xoc per habilitar habitatges buits, i una previsió i planificació en les polítiques d’habitatge. La vintena de mesures que es van presentar van rebre els vots de la majoria del ple municipal, entre d’altres coses perquè el govern municipal es va abstenir en totes elles. Recordar que l’aprovació dels punts d’aquest ple extraordinari no són d’obligat compliment.

En aquest sentit, el portaveu d’ERC, Enric Conill, apunta que cal impulsar mesures per evitar la pobresa energètica, un pla jove d’habitatge, exempció de pagament de l’IBI en aquelles famílies vulnerables, i incrementar l’impost als grans tenidors. Els republicans també proposen ajudar a pagar les fiances quan es comença un lloguer, i a sancionar a bancs i grans tenidors que tenen els habitatges buits. Conill considera que la ciutat ha d’abordar tres grans reptes per impulsar les polítiques d’habitatge a la ciutat.

Per la seva part, el portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, va recordar que per incidir en les polítiques d’habitatge cal condicionar el pressupost municipal, i no fer-ho a través de plens que aproven mesures que no són d’obligat compliment. Cuadras va defensar els acords assolits per la seva formació en matèria d’habitatge, i va acusar al govern de no tenir un rumb clar en aquesta matèria.

Des de Poble Actiu, Neus Carles va qualificar d’anomalia el fet que aquest ple monogràfic d’habitatge l’hagin impulsat dos partits de l’oposició, i no ho hagi fet el govern municipal. De de Poble Actiu consideren que cal destinar 500.000 euros a la rehabilitació d’habitatges, augmentar l’IBI dels grans tenidors, sancionar els propietaris que portin més de dos anys amb pisos buits, i forçar un lloguer en situació de vulnerabilitat.

Des del govern municipal, la tinenta d’alcalde, Carme Riera, va fer una defensa de l’acció de govern en matèria d’habitatge. Riera va rebutjar que el govern municipal no hagi fet res, i posa com a exemple la nova promoció d’habitatges per a lloguer social que s’impulsa en aquest mandat, o l’acord arribat amb Aigua de Rigat per convertir les antigues oficines de la companyia en 9 habitatges de lloguer social. Al mateix temps, Carme Riera va posar en dubte la xifra que a la ciutat hi hagi més de 2.000 pisos buits com defensen ERC i Poble Actiu.

 

tornar_radioIgualada