icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El ple municipal vota a favor de presentar la candidatura d’ #Igualada com a Capital de la Cultura Catalana 2022

Aquest és el primer pas per tal que la ciutat pugui iniciar el camí per assolir el títol de Capital de la Cultura Catalana. Un dels aspectes més remarcables és que per ser candidata, calia primer de tot, que el ple municipal aprovés per unanimitat iniciar aquest camí. En aquest punt, l’alcalde d’Igualada va demanar a la resta de formacions el compromís amb la ciutat per fer el primer pas i convertir Igualada en candidata.

Des d’ERC, Joan Valentí va explicar que la seva formació donaria suport al punt per permetre que la ciutat es pugui presentar per assolir la candidatura. Valentí, però, va advertir al govern que calia evitar caure en un foc d’encenalls i apuntava que calia impulsar un Pla d’Acció Cultural que marqui les línies futures de la política cultural a Igualada.

Pel que fa el portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, explicava que no volien que el principal objectiu fos simplement assolir un mer títol. Cuadras diu que és una oportunitat per definir la política cultural de la ciutat.

Des de Poble Actiu, Neus Carles, es va mostrar crítica amb les polítiques cultural de la ciutat, i el poc suport que reben, segons Carles, les entitats culturals d’Igualada. La portaveu de Poble Actiu va explicar que són escèptics davant aquest nou objectiu del govern, però l’emplaça a treballar plegats amb el món associatiu i cultural d’Igualada per definir les línies futures de la cultura a Igualada.

El punt també va rebre el vot favorable de Ciutadans. Carmen Manchón va destacar que són favorables a qualsevol iniciativa que posi Igualada al mapa.

tornar_radioIgualada