icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El ple rebutja una moció on el PP instava a la Generalitat a pagar el deute que té amb els ajuntaments

El grup municipal del PP ha presentat en el ple d’aquest passat gener una proposició no resolutiva en la que instava a la Generalitat de Catalunya a fer efectiu el deute que manté amb els ajuntaments del país. El text, defensat pel portaveu del PP, Joan Agramunt, detallava que la Generalitat s’ha de comprometre a publicar en el Portal de Transparència aquelles dades sobre el deute amb les administracions locals, que arreu de Catalunya superen els 660 milions d’euros. El text també reclamava que la Generalitat pugui garantir els serveis que necessiten els ajuts del govern català. Al mateix temps, Joan Agramunt va demanar insistentment quin és el deute que té la Generalitat amb la ciutat d’Igualada. En declaracions a Ràdio Igualada, Agramunt considera que “votant en contra de la moció, el govern de la ciutat prefereix defensar els interessos partidistes que els interessos de ciutat”.

El primer en respondre a Joan Agramunt va ser el portaveu d’ERC, Josep Maria Palau, qui li reclamava que el PP hauria d’explicar perquè la Generalitat es troba en aquesta situació. Palau li diu a Joan Agramunt que està d’acord en pagar els deutes, però li pregunta si sap el que vol dir “espoli fiscal” o si li sona “Javier Bárcenas”. Des de Socialistes d’Igualada, Jordi Riba, es va expressar en el mateix sentit, remarcant que cal dotar de recursos els ajuntaments, però sense perdre de vista l’ofec del govern de Madrid envers Catalunya. I des de la CUP, Albert Mateu retreu al PP que el que menys interessa a aquesta formació és el món local i les seves escoles bressol.

La moció va ser rebutjada amb els vots contraris de CiU, ERC i la CUP, i l’abstenció de Socialistes d’Igualada, Decidim Igualada, i l’únic vot favorable del representant del PP.

tornar_radioIgualada