icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El president de la Generalitat, Quim Torra, participa a la jornada de portes obertes de la Teneria d’#Igualada

Acompanyat de la diputada al Congrés Laura Borràs, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i diverses regidors i representants polítics de diferents administracions, Torra ha visitat aquest històric edifici, convertit ara en equipament docent i Arxiu Comarcal de l’Anoia. Durant la visita, l’arquitecte municipal, Carles Crespo, i la responsable de l’arxiu, Marta Vives, van explicar al president de la Generalitat i a la resta d’autoritats, en què han consistit les obres de rehabilitació d’aquest edifici i quin ús es donarà a partir d’ara als nous espais.

Precisament, segons Crespo, la convivència de diferents usos a l’edifici, el docent i el d’arxiu, ha estat un dels reptes més importants que han hagut d’afrontar durant les obres. L’arquitecte municipal ha explicat també que el fet d’acollir l’Arxiu Comarcal ha obligat a dotar l’edifici de sistemes especials de prevenció d’incendis. Pel que fa els canvis més estructurals de la Teneria, Crespo ha destacat l’eliminació de les escales exteriors que ha permès fer l’edifici més accessible i a peu de carrer. Per últim, l’arquitecte municipal ha assenyalat que, tot i la gran transformació després de les obres, l’edifici conserva també alguns elements originals, com les voltes catalanes.

Cal assenyalar que la rehabilitació de la Teneria no es va inaugurar oficialment, ni el president de la Generalitat va fer declaracions durant la seva visita, ja que aquest tipus d’actes estan prohibits per la Junta Electoral en haver-hi convocades eleccions generals el proper 10 de novembre.

tornar_radioIgualada