icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El pressupost de l’Ajuntament d’Igualada per al 2015 serà de 46,4 milions d’euros

Sumant-hi les empreses municipals i els organismes autònoms que també depenen de l’Ajuntament aquesta xifra puja fins els 48’8 milions d’euros. Això suposa un increment de l’1% respecte l’actual exercici 2014. Segons el regidor d’Hisenda, Jordi Segura, es tracta d’un pressupost continuista i coherent amb la situació econòmica del consistori igualadí. Amb el pressupost de l’any vinent, el govern municipal vol apuntalar tres temes claus: el model de ciutat amable, econòmicament ambiciosa i socialment responsable. Aquest pressupost es sotmetrà a aprovació en el ple municipal del proper dimarts.

Pel que fa les inversions enfocades al manteniment i millora de l’espai públic i els edificis i serveis municipals es destinaran 2 milions i mig d’euros. D’aquests, gairebé 250 mil aniran destinats a la substitució de la gespa del camp de futbol de les Comes i 100 mil a l’adequació de la finca de Cal Badia. En aquesta partida també s’inclouran recursos per a continuar amb accions ja endegades com les zones blanques, la nova anella verda, el manteniment del complex esportiu de Les Comes i la millora de la piscina del Molí Nou.

D’altra banda, el pressupost del 2015 destinarà al voltant de 3’6 milions d’euros als Serveis Socials. Una partida similar a la del pressupost actual i que s’enfocarà en ajudar aquells que més ho necessiten. Així, en aquest apartat s’inclouran projectes com el Banc de Queviures, els Horts Urbans i els ajuts per pagar l’IBI.

El nou pressupost de l’Ajuntament d’Igualada contempla també 2,6 milions d’euros per a Dinamització Econòmica. En aquest sentit, el pressupost del 2015 contempla projectes com l’Anoia Punt de Moda, l’aposta per l’economia del coneixement, el centre 4DHealth i el suport a l’emprenedoria i les polítiques actives d’ocupació.

Per últim, el regidor d’Hisenda, Jordi Segura, ha avançat també que, l’any vinent, la corporació té contemplats un total de 7’3 milions d’euros per a la reducció de deute. La previsió, segons Segura, és tancar aquest 2014 amb un deute de 38’7 milions d’euros i cloure el 2015 amb 34’4 milions. D’aquesta manera en quatre anys, des del 2011, quan el deute era de 48 milions d’euros, i fins al 2015, el deute de l’ajuntament s’hauria reduït en 14 milions d’euros.

tornar_radioIgualada