icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El pressupost de l’Ajuntament d’#Igualada per al 2020 serà de 57 milions d’€ i destinarà 7 milions a inversions

El govern municipal ha presentat aquest dimecres la seva proposta de pressupost per a l’any vinent. Uns números que es debatran en el ple ordinari del proper dimarts i que, a priori, tiraran endavant amb el suport o l’abstenció d’Igualada Som-hi, que s’ha mostrat disposada a facilitar que així sigui. Concretament el pressupost del consistori igualadí del 2020 serà de 57,4 milions d’euros i sumant també les societats municipals, els organismes autònoms i el Consorci Sociosanitari d’Igualada, arribarà a 68,8 milions. Segons l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, es tracta d’un pressupost solvent i rigorós i que compleix amb el que Junts per Igualada va prometre a la ciutadania abans de les eleccions.

Pel que fa a les inversions més destacades, cal assenyalar que es destinarà gairebé un milió i mig d’euros al Pla de modernització del polígon de les Comes, més de set-cents mil euros al nou alberg de Cal Maco, i quatre-cents quaranta mil euros al nou Hub disseny, del sector del disseny i la moda. Segons Castells, aquestes inversions van en la línia del govern d’apostar per la indústria i el turisme per generar llocs de treball. El pressupost de l’Ajuntament d’Igualada per a l’any vinent també contempla 200.000€ per al Campus Universitari;  230.000€ per al nou Centre Cívic Nord; gairebé 800.000€ per al Pla de Barris, i uns 100.000 euros per acabar Cal Badia.

En aquest capítol d’inversions cal afegir també les actuacions que l’equip de govern ha acordat amb Igualada Som-hi:  la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals, 300.000€;  l’escola bressol de l’Ateneu: 160.000€ anuals, i 500.000€ destinats a PIMHA per a la promoció d’habitatge de lloguer assequible. En aquest sentit, Castells ha agraït tant a Igualada Som-hi com a Poble Actiu que hagin presentat propostes raonables i la seva capacitat d’arribar a acords. L’alcalde d’Igualada ha estat molt crític, en canvi, amb ERC, de qui ha assegurat fan política d’aparador i per desgastar el govern.

Per últim, Castells ha assegurat que aquest pressupost és 100% marca Igualada, la marca de l’èxit, que vol desenvolupar el futur d’una ciutat on s’hi visqui molt bé.

tornar_radioIgualada