icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El pressupost municipal s’aprova gràcies al suport d’Igualada Som-hi (Socialistes i Comuns) #Igualada

Tal i com estava previst, la formació que encapçala Jordi Cuadras ha acabat abstenint-se en el punt d’ordenances fiscals i pressupost de l’any 2020, i això ha permès al govern municipal, de Junts per Igualada, lligar les xifres econòmiques que marcaran les finances  municipals de l’any que ve. La resta de formacions, ERC, Poble Actiu i Ciutadans han votat en contra dels impostos i del pressupost municipal de l’any que ve.

La tinent d’alcalde d’hisenda, Carlota Carner, ha explicat que hi ha importants inversions en aquest pressupost que han estat pactades amb Igualada Som-hi, i també, segons Carner amb Poble Actiu. Carner ha volgut agrair la predisposició d’aquestes dues formacions per incloure propostes al pressupost.

Des d’ERC critiquen que des del govern es defineixi el pressupost com a continuista. El republicans apunten que el model impositiu és injust respecte altres ciutats, i no dota cap partida pressupostària per impulsar el POUM. El portaveu d’ERC, Enric Conill, afirma que el problema és estructural. Conill també ha manifestat que des del govern de Junts per Igualada s’intenta apartar ERC, i diu que la sociovergència que hi ha a Igualada, però també al Consell Comarcal i a la Diputació de Barcelona bloqueja cap possible acord amb els republicans.

Pel que fa el portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, va manifestar que gràcies a la seva formació, per primera vegada en vuit anys, es faran polítiques d’esquerres i progressistes a la ciutat. Cuadras va citar l’impuls a la nova llar d’infants municipal, i a la reactivació de la Promotora Igualadina Municipal d’Habitatge per construir habitatge social a la ciutat.

Des de Poble Actiu, la regidora Eva Pedraza va ser molt crítica amb Igualada Som-hi, de qui va dir que es va presentar per transformar la ciutat, i acaba sent la crossa de l’antiga Convergència. Pedraza també va afirmar que en aquest mandat “assistirem la desaparició de l’espai dels Comuns”. Pel que fa el pressupost, Poble Actiu considera que té moltes mancances. Pedraza afirma que estem davant un govern que es nega a afrontar un nou model de ciutat i que defuig els grans reptes. Tot i la partida de 40.000 euros que el govern atribueix a Poble Actiu per iniciar els tràmits per recuperar el servei d’aigua, Pedraza diu que “no ens hipotequem per unes engrunes”.

La portaveu de Ciutadans, Carmen Manchón, ha criticat que la ciutat té una pressió fiscal massa alta. No ha estat un pressupost participatiu, segons Manchón, i demanen més transparència i participació. La portaveu de C’s qualifica el pressupost d’”express” perquè s’ha presentat amb poc marge per l’anàlisi.

tornar_radioIgualada