icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

El PROCICAT canvia de criteri, i a partir de divendres Igualada torna a entrar en el toc de queda malgrat la millora de les dades de l’epidèmia

Fins ara aquells municipis de més de 5.000 habitants que superessin una incidència acumulada de 400 o més casos de COVID per cada 100.000 habitants estaven sotmesos al toc de queda entre la 1 de la matinada i les sis del matí. La ciutat d’Igualada va aconseguir sortir-ne la setmana passada, però ara, el Govern ha decidit canviar els criteris i abaixa fins als 250 casos d’incidència acumulada per cada 100.000 habitants. En aquests moments, la capital de l’Anoia supera lleugerament aquesta xifra, i per tant la nit de divendres a dissabte hi haurà toc de queda a Igualada entre la una i les sis del matí.

Pel que fa les xifres de la pandèmia veiem que a Igualada la Rt, la velocitat de contagi, està clarament per sota d’1, i l’index de risc de rebrot ha baixat per sota dels 500 punts. Malgrat tot, preocupa l’alta positivitat de les proves PCR i test d’antígens superant el 12%. A Igualada hi ha uns 100 casos confirmats de COVID19 cada setmana, en unes xifres que no són bones, tot i la baixada dels principals indicadors.

tornar_radioIgualada