icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El PROCICAT proposa que Girona i Catalunya Central, on es troba emmarcada la Conca d’Òdena, avancin a la fase 3 del desconfinament a partir del 15 de juny

El PROCICAT, a proposta del Departament de Salut de la Generalitat, proposa que a partir de dilluns vinent, 15 de juny, les regions sanitàries de Girona i Catalunya Central passin a la fase 3 del desconfinament. La proposta l’ha aprovada aquest dilluns a la tarda el PROCICAT i els informes s’han enviat al Govern espanyol perquè digui si aprova o no aquesta sol·licitud. La resta de regions sanitàries es mantindrien en la fase en què es troben.

L’avançament d’una fase a una altra de qualsevol territori es basa en la conjunció de múltiples factors. D’una banda, es continua constatant que es manté l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic –bàsicament, la incidència de nous casos i la taxa reproductiva efectiva-. D’altra banda, l’impuls donat a l’atenció primària per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos amb la disposició de proves PCR també contribueix a considerar que és el moment per a fer aquest nou pas de fase.

Quines són les principals novetats de la fase 3

A la fase 3 s’ha autoritzat, entre d’altres:

-La circulació dins la unitat territorial en grups de màxim 20 persones.

– Les franges horàries s’eliminen per a totes les activitats.

– Els establiments, locals i centres comercials poden obrir amb un aforament del 50% i garantint una distància mínima de dos metres entre clients.

-Es pot consumir dins dels restaurants sempre que no superin el 50% de l’aforament i a les terrasses es permet el 75% de les taules autoritzades.

– Reobren discoteques i bars d’oci nocturn amb 33% d’aforament.

– I s’estableixen condicions per al desenvolupament de les activitats a l’aire lliure per a població infantil i juvenil.

tornar_radioIgualada