icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El proper 23 de juny #Igualada tornarà a rebre la Flama del Canigó

Després de dos anys de pandèmia, dijous vinent la capital de l’Anoia recuperarà aquesta tradició, organitzada per l’Associació Flama del Canigó d’Igualada. La matinada del 22 al 23 de juny el foc de la flama es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Dijous, l’acte s’iniciarà a les 8 del vespre amb l’arribada de la Flama a Igualada portada en relleus des del Canigó per atletes i escolars igualadins.

A l’arribada de la flama a la plaça de l’Ajuntament s’iniciarà l’actuació de la coral Xalest amb la interpretació de la cançó “Muntanyes del Canigó”. Posteriorment s’encendrà del peveter acompanyat per la realització d’un pilar per part dels Moixiganguers d’Igualada. Aquest any, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, serà el responsable de la lectura del manifest des del balcó de l’Ajuntament, després del qual, la coral Xalest interpretarà l’himne de Catalunya, “Els segadors”. A continuació la Flama anirà cap a Montserrat amb els atletes del Club Atlètic Igualada.

Igualada celebrarà Sant Joan amb dos correfocs i dues revetlles

D’una banda, es farà la Revetlla popular a la rambla, organitzada pel Casal Popular d’Igualada, el Foment, amb el suport del Departament de Promoció cultural de l’Ajuntament. La festa començarà a partir de les vuit del vespre amb l’encesa dels foguerons de Sant Joan i inclourà un sopar, concert a càrrec The Sybarites i fi de festa amb PD Ursa Major.

D’altra banda, l’Associació de Gent Gran d’Igualada, també amb el suport del consistori igualadí, torna a organitzar aquest any la revetlla tradicional a l’Escorxador. La celebració s’iniciarà a 2/4 de nou del vespre i comptarà amb un sopar, concert amb l’orquestra Marabú, coca i cava per un import de 30 €. També es podrà participar només al ball a partir de 2/4 d’onze de la nit, amb entrades al preu de 8€ (anticipada) i 10€ (el mateix dia).

Per últim, la celebració de Sant Joan a Igualada inclourà també dos correfocs. Un que comptarà amb la participació de les colles de diables petits de la ciutat i que començarà a les nou del vespre i un Correfoc Gran que s’iniciarà a les dotze de la nit i que comptarà amb la participació dels grups Diables d’Igualada i Mal Llamp. El recorregut dels dos correfocs serà el mateix: pl. de Sant Miquel, c/ de Sant Roc, c/ de Sant Sebastià, pl. de la Creu, c/ Nou, pl. del Pilar, c/ del Born i pl. de l’Ajuntament.

tornar_radioIgualada