icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

El PSC lamenta “la utilització política d’ERC-Anoia sobre la situació laboral dels treballadors de fora la Conca”

La Federació del PSC a l’Anoia s’ha mostrat “sorpresa davant el comunicat ple de mentides i acusacions falses que ERC-Anoia ha publicat als mitjans de comunicació sobre la situació laboral de les persones de fora la Conca que s’haurien d’acollir al permís de baixa laboral”.

Des del PSC a l’Anoia han lamentat que “es vulgui fer partidisme d’una qüestió tan seriosa com aquesta”. I han afegit que “ja estan demanant de manera conjunta els alcaldes de la Conca d’Òdena de diferents colors polítics sense confrontacions partidistes com les que sí que desprèn el comunicat dels republicans”. És per això que el PSC recomana a la direcció d’ERC-Anoia que “aprengui dels alcaldes del seu partit d’Òdena, Jorba i Castellolí que treballen de manera coordinada i amb lleieltat institucional amb la resta d’alcaldes de la Conca, tan del PSC, de JxCat i de grups independents”.

El PSC-Anoia ha lamentat que, en el seu comunicat, “ERC no hagués explicat que va ser la consellera de Salut, Alba Vergés, qui en una resolució oficial signada amb data del 22 de març va oblidar demanar la baixa laboral pels treballadors de fora la Conca d’Òdena que no poguessin accedir al seu lloc de treball mentre va durar el confinament perimetral. Vergés només va demanar al govern de l’Estat que aquesta mesura afectés els treballadors de dins la Conca, cosa que el govern de l’Estat va tramitar, i en cap moment va sol·licitar de manera oficial que aquesta baixa també fos pels treballadors de fora de la Conca”.

Els socialistes demanen a ERC que, “si de veritat volen solucionar la qüestió i fer un treball conjunt, no cal que facin comunicats intentant despistar la ciutadania i explicant falsedats en un intent inútil de repartir culpes”. Els socialistes recorden que no han fet batalla partidista d’aquesta qüestió i per això no han retret, en cap moment, aquest oblit de la consellera perquè el que és important és resoldre la situació i no repartir culpes, cosa que sí que fan els republicans al seu comunicat. Un cop difós el comunicat d’ERC-Anoia, el PSC no pot tolerar que es diguin mentides i no s’expliquin les coses tal i com són”.

Per últim, en el comunicat emès pel PSC demanen a ERC que “corregeixi aquesta actitud i aparti el partidisme en moments d’emergència com els que s’estan vivint. Els socialistes posen en valor el treball dels alcaldes dels diferents colors polítics que, precisament, ja estan lluitant per resoldre la situació laboral per les persones de fora de la Conca”. El PSC recorda que el comunicat d’ERC té declaracions de l’alcalde de Sant Martí de Tous, David Alquézar, que “no forma part dels alcaldes d’ERC i d’altres formacions polítiques que treballen coordinadament a la Conca. Per això, els socialistes entenen que aquest comunicat està fora de lloc i que és una relliscada fruit del desconeixement que no aporta absolutament res en l’actual situació de crisi”.

tornar_radioIgualada