icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El quiosc del Parc Central enfronta durament el govern municipal i Igualada Som-hi, mentre ERC es suma a demanar explicacions al govern

Igualada Som-hi demana explicacions sobre la concessió del projecte guanyador que haurà de gestionar el quiosc del Parc Central. La formació de Jordi Cuadras denuncia com s’ha fet la llicència del quiosc del Parc Central que el govern de Junts per Igualada va presentar fa uns 10 dies. El regidor portaveu de la formació, alerta que “l’Ajuntament ja tenia el projecte fet per part de l’empresa guanyadora abans de convocar el concurs, cosa que els sembla molt poc ètica”.

Davant els dubtes generats per la gestió política d’aquest projecte, Igualada Som-hi ha entrat una bateria de preguntes per esbrinar com és que l’Ajuntament ja disposava del projecte del quiosc quan encara no s’havia convocat el concurs públic, també demana quina publicitat se’n va fer, perquè es va limitar a que el quiosc sigui de “vins i tapes”, perquè no se’n va informar el Gremi d’Hosteleria i els professionals del sector de la restauració, si només hi ha concorregut l’empresa que ja havia presentat un projecte amb anterioritat i quina ha estat la tramitació exacta.

El govern respon amb contundència les acusacions d’Igualada Som-hi

La tinenta d’alcalde d’urbanisme, Carlota Carner, avalada per un informe jurídic que garanteix la legalitat del procediment, ha repassat els passos del procés d’atorgament que ha assegurat que “com sempre en aquest ajuntament s’han fet de manera impecable”. L’informe, emès pels serveis jurídics del consistori, conclou que la sol·licitud presentada s’emmarca en el règim de la legislació patrimonial, que permet l’exercici d’iniciatives privades per a desenvolupar activitats econòmiques. Afegeix que el fet de tractar-se d’una instal·lació provisional i desmuntable, damunt d’un bé de domini públic, el títol habilitant és el de la llicència d’us privatiu.

L’informe garanteix que per aconseguir la màxima transparència en l’atorgament de la llicència, es va emprar un procediment amb pública concurrència, mitjançant edictes en els taulells municipals i reforçat per la publicació en un periòdic local de màxima difusió. Els punts de la conclusió de l’informe acaben amb l’afirmació que tot el procediment seguit i les actuacions dutes a terme, d’acord amb l’exposat, es troben plenament ajustades a dret.

La tinenta d’alcalde s’ha mostrat contundent contra les afirmacions de Cuadras i ha assegurat que són “una cortina de fum per tapar la gestió deplorable i la frustració d’aquest grup polític per no haver pogut tirar endavant el projecte de l’edifici del World Trade Center que s’havia d’ubicar al Parc Central i que va resultar un fracàs que ja ha costat més de dos milions d’euros a tots els igualadins i igualadines”. Carner ha fet referència, també, a les diverses vegades que Igualada Som-hi i el seu portaveu, Jordi Cuadras, s’han oposat i han fet afirmacions falses sobre el projecte del Parc Central. La regidora ha explicat que ja al 2017, en la inauguració del parc, “van ser contraris al projecte que apostava pel verd en un espai que el seu grup volia cobrir de formigó”. Carner ha afegit que “ara fa unes setmanes, Jordi Cuadras ja va difondre informació falsa sobre l’enjardinament del Parc, afirmant que no hi hauria un carril bici que està previst i que s’executarà”.

Per Carner, les noves afirmacions d’Igualada Som-hi sobre el procediment d’atorgament del quiosc, que ha qualificat com “la tercera onada de falsedats” superen, ha dit, “els límits del què és políticament acceptable ja que afecten l’honorabilitat, no tan sols del govern, sinó també dels serveis jurídics d’aquesta corporació, i això no ho podem permetre”.

Carner ha acabat remarcant “l’impecable feina que fan els serveis jurídics de l’ajuntament d’Igualada” i ha exigit al portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras “que retiri les informacions falses sobre aquesta adjudicació per respecte a la institució que ells també representen”.

ERC Igualada reclama a Marc Castells “màxima transparència” amb el concurs del bar del parc central

ERC Igualada reclama al govern de Marc Castells “màxima transparència” amb el concurs públic del bar/quiosc que s’instal·larà al parc central d’Igualada. Segons els republicans, és “imprescindible” que el govern municipal sigui “totalment transparent i esclareixi qualsevol ombra de dubte sobre el concurs públic que molts restauradors ens han dit que no coneixien”. En aquest sentit des d’Esquerra apunten que “tot el que fa referència a la lliure concurrència d’ofertes privades per un concurs públic s’ha de fer amb igualtat d’oportunitats i donant a conèixer, de manera activa per part del govern, tota la informació necessària”. Per això, des d’Esquerra “exigeixen” que el govern sigui totalment transparent i reclama que “es faci amb la màxima ètica i moral que pertoca”.

En aquest sentit des d’Esquerra troben “estrany” que el mateix moment que s’anuncia públicament que es farà aquest nou espai al parc central també s’anunciï que ja s’ha adjudicat a una empresa privada i asseguren que “l’ordre no hauria d’haver sigut aquest sinó que primer s’hauria d’haver anunciat públicament que es volia fer aquest nou espai de vins i tapes al parc central i posteriorment fer el concurs públic incentivant ofertes privades que, segons ens consta, se n’haurien presentat moltes per part de diferents restauradors si l’ajuntament ho hagués anunciat de manera activa”. Precisament per aquest motiu des d’ERC Igualada van demanar a la comissió corresponent de l’ajuntament “un informe de totes les accions de publicitat que es varen fer per anunciar el concurs, i si s’havia informat a tots els restauradors igualadins, directament o a través de l’associació del gremi de restauradors”.

Finalment des d’Esquerra reclamen “revisar tot el procediment” així com també demanen a govern que “siguin valents per admetre errors i els corregeixin” ja que “molta gent no ha entès com ha actuat el govern municipal en aquesta temàtica”.

tornar_radioIgualada