icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

El restaurant Amèrica Orígens, una idea per passar de la crisi a l’oportunitat

Espai Gastronomia reobre les portes del restaurant de l’Hotel Amèrica, sota el nom Amèrica Orígens. Un espai modern amb concepte de reservats, i una cuina mediterrània de proximitat i connectada amb els orígens.

La crisi econòmica del 2008 va obligar a tancar les portes del restaurant de l’Hotel Amèrica i la crisi provocada per la Covid-19 ha donat llum per a iniciar una nova etapa, iniciativa d’Espai Gastronomia, amb Carles Carol al capdavant, la quarta generació de restauradors de la família. Així doncs, el 17 de juny va obrir les portes Amèrica Orígens, amb la presència de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, el regidor de Dinamització Econòmica, Jordi Marcè així com el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech, que van agrair el projecte emprenedor que ha seguit l’empresa igualadina en un moment complicat com el que s’està vivint amb aquesta crisi

 

Més de tres quarts de segle

La història de l’Amèrica comença el 1944 amb Jeroni Carol i Laura Aloy, amb el Bar Amèrica a la rambla sant Isidre d’Igualada. Anys més tard, el 1955, es traslladen als peus de la nova carretera N-II i construeixen un bar-restaurant, l’Amèrica, junt amb els seus fills Josep i Joan. El restaurant estava obert 24 hores al dia els 365 dies a l’any i era un bullici, un anar i venir de viatgers, però també un gran punt de trobada de famílies igualadines que anaven a dinar plegats. L’establiment es trobava en ple creixement, de manera que van començar a fer obres d’ampliació i el 1957 van obrir la primera planta d’habitacions. D’aquesta manera va néixer l’Hotel Amèrica. Dos anys més tard va arribar la segona planta d’habitacions, i després la construcció de la sala de festes, l’ampliació del restaurant i finalment l’any 1973 l’hotel nou. Als anys 90, amb el desviament del trànsit cap a l’autovia A-2, l’empresa es va obligar a reformular-se i va passar a ser d’un hotel de carrereta a un hotel urbà per reorientar-se cap a les convencions d’empresa i celebracions familiars.

La crisi econòmica del 2008 va provocar el tancament dels dos restaurants de l’Amèrica i reubicar el bar a un espai més reduït, però la crisi de la Covid-19 ha donat llum per reobrir les portes ara sota el paraigües d’Espai Gastronomia, i amb espais totalment reformats per a donar al client la privacitat que busca.  Amèrica Orígens és una creació d’Espai Gastronomia, empresa nascuda el 2014 i ubicada a Igualada, gestiona també les finques de Ca n’Alzina (Rubió), Castell de Tous (Sant Martí de Tous) i Can Macià (Òdena) per a la realització de celebracions i esdeveniments d’empreses.

 

tornar_radioIgualada