icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones de la Mancomunitat va atendre gairebé 300 persones al 2019

Aquest servei, que ofereix assessorament jurídic i psicològic en l’àmbit laboral, social, personal i familiar a totes les dones de la Conca d’Òdena, va atendre l’any passat 289 persones, entre les quals hi havia tant menors com persones adultes. L’edat de dones i noies ateses és molt àmplia, però la majoria tenen entre 46 i 65 anys, són d’origen espanyol, són dones casades i la major part d’elles amb estudis primaris o secundaris. La majoria de casos que arriben aquest Servei d’Informació i Atenció a les Dones de la Mancomunitat són consultes per dificultats emocionals -un total de 163-, mentre que 22 persones s’hi han adreçat per motius de violència masclista. Pel que fa al 2020, el servei ha atès fins ara 42 dones.

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones de la Mancomunitat té punts fixes d’atenció a tres municipis de la Conca d’Òdena: Igualada, Vilanova i Montbui. A la resta de municipis les atencions són a demanda de les dones, el que anomenem servei de proximitat, sent les professionals del servei les que es desplacen al municipi. Per primera vegada, a l’any 2019 s’ha donat atenció als set municipis de la Conca d’Òdena. En el cas d’Igualada hi ha atencions cada dimarts matí i tarda, en què un equip format per una educadora, una psicòloga i una advocada. Tot i que la majoria de dones ateses son del municipi, també s’atenen dones de la resta de municipis de la Conca, ja que la prioritat del servei és donar atenció a aquella dona que ho necessiti.

Per a més informació sobre aquest servei es pot consultar la web de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena www.micod.cat.

tornar_radioIgualada