icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El Teatre de l’Aurora estrena, aquest dijous, “La Primera”, un espectacle dedicat a Nativitat Yarza

Aquesta obra, de Joan Valentí i David Pintó, vol ser un homenatge a totes les mestres de la República a través de la història de Nativitat Yarza, mestra, miliciana i primera alcaldessa de Catalunya. Després dels èxits de “Mort a les cunetes” i “Molotov”, el conegut actor igualadí Joan Valentí estrena a l’Aurora la seva nova producció coincidint amb els 150 anys del naixement de Nativitat Yarza. L’espectacle es representarà, a la Sala Les Golfes del Teatre de l’Aurora, aquest dijous i divendres, a les vuit del vespre, i dissabte, a les dotze del migdia. A “La Primera”, Valentí anirà descobrint diferents aspectes de la vida d’aquesta mestra rural i alcaldessa de Bellprat a través de diferents tècniques com monòlegs, lectures, projeccions i música.

Aquest espectacle pren com a punt de partida el llibre d’Isidre Surroca i el desaparegut Antoni Dalmau, “Nativitat Yarza– mestra, alcaldessa i miliciana”. Una obra que, segons Surroca, va sorgir després de descobrir diferents aspectes de la vida de Natividad Yarza. “La Primera” està dedicat, in memoriam, a l’escriptor Antoni Dalmau Ribalta i a la mestra republicana Joana Just Montané.

Per últim, cal destacar que, en el marc de l’estrena d’aquest espectacle, el Teatre de l’Aurora acollirà també aquests dies una exposició itinerant dedicada a Natividad Yarza. La mostra es traslladarà, posteriorment, a la Biblioteca Central d’Igualada.

tornar_radioIgualada