icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

El vicepresident Pere Aragonès es reuneix amb ERC Anoia per videoconferència

El vicepresident del Govern de la Generalitat i Conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, juntament amb la consellera de Salut, Alba Vergés i la diputada al Congrés, Carolina Telechea, s’ha reunit per videoconferència amb els 17 alcaldes, alcaldesses i amb tots els grups municipals d’ERC Anoia. L’objectiu de la trobada ha estat traslladar al vicepresident Aragonès i a la consellera Vergés la situació de la comarca i les necessitats dels municipis arran de la crisi del coronavirus.

El vicepresident ha explicat la necessitat “de construir un estat del benestar blindat davant el poder dels interessos econòmics i que posi la vida i el benestar de la gent al centre, oferint protecció econòmica, sanitària, educativa, mediambiental o d’habitatge a la ciutadania de Catalunya”. Sobre les propostes que ha fet el govern català per superar la crisi, Aragonès i Vergés han recalcat que “cal implantar una renda de confinament que garanteixi uns ingressos mínims a la gent, tests massius per poder controlar el contagi i el retorn urgent de les competències a la Generalitat”. De la mateixa manera, “la suspensió del pagament de lloguers, hipoteques i subministraments bàsics per a habitatges i locals comercials que han hagut de tancar o l’agilització del cobrament de la prestació d’atur a tothom afectat per un ERTO”, han estat algunes altres mesures que s’han demanat.

Per la seva banda la diputada al Congrés dels Diputats, Carolina Telechea, ha explicat que el govern espanyol encara té pendent concedir la baixa a tots aquells treballadors de fora de la Conca que treballaven en els municipis confinats i que no van poder-hi entrar durant un mes, i en aquest sentit ha anunciat que des del grup parlamentari de Madrid exigiran, de nou, que es solucioni a través d’una nova iniciativa parlamentària la setmana vinent.

D’altra banda, les diferents seccions locals d’ERC a l’Anoia s’han reunit amb diversos dirigents d’Esquerra per tal d’explicar les diferents realitats dels seus municipis. Les seccions locals d’Igualada i de la Conca d’Òdena es van reunir amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira; amb la secretària general adjunta, Marta Vilalta; i el diputat Jordi Albert Caballero. Per la seva part, Lluís Salvadó, Carolina Telechea, Raquel Sans, Marta Vilaret, Cristina Gómez també s’han reunit amb les seccions locals de Montbui, Vilanova, Hostalets, Capellades, Sant Martí de Tous, Piera, entre d’altres municipis.

 

tornar_radioIgualada