icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

El xef del restaurant Somiatruites, l’igualadí David Andrés, a les semifinals del campionat del món de xefs menors de 30 anys

Andrés ha estat escollit un dels 10 millors cuiners menors de 30 anys d’Espanya i Portugal, segons els concurs S. Pellegrino Young Chef 2015 que s’està celebrant durant el primer semestre d’aquest any. Aquest concurs convocat per Fine Dining Lovers, la revista més prestigiosa del món de la restauració, està dividit en 20 àrees geogràfiques que apleguen 191 països. A la primera fase s’hi han presentat 3.620 participants, tots ells xefs menors de 30 anys. D’aquests, se n’han seleccionat 10 per cada àrea geogràfica.

L’igualadí de només 27 anys i que es postula com una de les joves promeses de la cuina catalana, competirà a les semifinals amb 9 cuiners més d’Espanya i Portugal dels restaurants Gravin (Barcelona), Salterius (Majadaonda), Villa Joya (Albufeira), Finca el Recreo (Almeria), Casa Elena (Toledo),  Garabato (Albacete), Sautatey (Las Palmas de Gran Canaria), Café Jaime Beriestain (Barcelona) i Simply Fosh (Palma de Mallorca). En aquesta primera fase que ha consistit en la presentació d’una recepta i d’una fotografia del plat han quedat descartats cuiners de restaurants de primer nivell premiats amb estrelles Michelin. David Andrés competeix com a cap de cuina del restaurant Abac de Barcelona amb dues estrelles Michelin i amb el xef Jordi Cruz al capdavant. Andrés compagina la seva tasca a l’Abac de Barcelona amb la direcció de la cuina al Somiatruites d’Igualada.

La recepta

La recepta que porta per nom ceba fumada, farcida de la seva aigua i angules amb composició d’anguiles cuinades amb holandesa de ceba caldrà defensar-la a Barcelona el proper 16 de febrer, sent l’última fase abans de competir a la final mundial que es celebrarà a Milà.

receptadavidandres

tornar_radioIgualada