icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

El Zoom Festival obre les inscripcions de la 19a edició amb una categoria per a videojocs com a novetat

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya obre les inscripcions per la seva 19a edició, que tindrà lloc del 23 al 28 de novembre a Igualada, Barcelona i online.  Com a novetat, el festival igualadí  inclou els videojocs com a nova categoria a la Secció Oficial. Així doncs, productores, televisions, i professionals independents de tot el món ja poden presentar els seus programes, formats, produccions o videojocs al festival. Les inscripcions estaran obertes fins al 30 de juliol de 2021 i es poden fer a través de la web zoomfestival.org i festhome.com, on també es poden consultar les bases del festival.

Amb l’estrena de la categoria de videojocs, seran sis les categories que contempla el festival: entreteniment, oberta a concursos, reality shows, talk shows, factual magazines, late shows i programes d’humor; informatius, amb telenotícies, reportatges, debats, entrevistes i especials informatius; programes culturals i divulgatius, com documentals i programes musicals i educatius; esports, que engloba tant programes com retransmissions; ficció, categoria oberta a Tvmovies, minisèries i sèries; i videojocs, oberta a tots els gèneres.

D’entre tots els projectes presentats se seleccionaran els continguts que optaran als Premis Zoom que atorgarà un jurat format per professionals del sector: millor format d’Entreteniment, millor Ficció, millor programa d’Informatius, millor programa Cultural&Divulgatiu, millor programa d’Esports i millor Videojoc. D’altra banda, el Zoom Festival estrena, també, un nou guardó, el Premi Millor Streamer, que es decidirà per votació popular a través de les xarxes socials. Així mateix, la direcció del Zoom Festival atorgarà el Premi d’Honor, que en passades edicions han rebut persones com Jordi Évole, Mari Pau Huguet o Canal #0 de Movistar.

De cara a la 19a edició, el Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya es proposa recuperar la presencialitat de l’esdeveniment, sempre que la situació sanitària ho permeti. Tot i així, des de l’organització es valora mantenir algunes activitats en línia que van tenir bona acollida com, per exemple, la possibilitat de seguir les ZoomClass en streaming (a més de presencialment), o poder visualitzar alguns continguts de la Secció Oficial a través de la web del Zoom Festival, com es va fer en la darrera edició davant la impossibilitat d’obrir les sales de cinema.

Es preveu que la Gala de Cloenda i Lliurament de Premis del Zoom Festival se celebri el dia 27 de novembre al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada.

Formació, talent i indústria, els altres pilars del Zoom Festival

Més enllà dels Premis Zoom, el Zoom Festival aposta per la formació, el descobriment del talent i la indústria amb activitats complementàries que es duran a terme durant els dies del certamen. Com a novetat, es posa en marxa el Talent Campus de Videojocs, on els projectes de videojocs d’estudiants i professionals rebran assessorament per part de professionals de reconeguda trajectòria del sector durant dues jornades i els seus projectes seran presentats a professionals de les empreses més destacades del sector del videojoc.

Així mateox, el Talent Campus de Formats de TV seguirà aportant la descoberta de talent a les productores i TVs i, el Showcase de Pilots de Ficció, coorganitzat amb Serielizados, proporcionarà als nous creadors l’oportunitat d’entrar en el món professional i els episodis pilot guanyadors es projectaran al Serielizados Fest. A més, els formats seleccionats en les categories de no-ficció seran objecte d’estudi dels estudiants universitaris a les ZoomClass de Barcelona i Igualada i també es duran a terme activitats per a la indústria juntament amb el Clúster Audiovisual. No hi faltaran, tampoc, les produccions audiovisuals del territori de l’Anoia amb el Zoom Km0, i el Zoom Kids, que aquest any es vol recuperar per tornar a fer arribar el festival a totes les escoles de la comarca amb la projecció de pel·lícules per al públic infantil.

El Festival Zoom està organitzat per l’Ateneu Igualadí i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament d’Igualada, amb el patrocini del Consell Regulador de la D.O. Catalunya.

Zoom Festival

El Zoom Festival és el festival internacional que dona visibilitat als continguts audiovisuals de qualitat, en diversos formats i creats per a tot tipus de plataformes, des de la televisió fins a espais digitals. La Secció Oficial del festival recull propostes de ficció, programes d’entreteniment, informatius, culturals i divulgatius o esportius, i en aquesta edició, estrena la categoria de videojocs, que opten als Premis Zoom. El festival Zoom també premia els continguts audiovisuals a les xarxes socials, amb la creació del nou premi Millor Streamer.

Amb una trajectòria que es remunta a l’any 2003, el Zoom va ser primer festival de l’Estat espanyol que va apostar pel cinema creat per a la petita pantalla. Al llarg dels anys el certamen s’ha reinventat, ampliant la participació a altres gèneres, formats i plataformes.

tornar_radioIgualada