icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

ELECCIONS 14F – La ciutat d’#Igualada es prepara per votar aquest diumenge amb novetats importants en la ubicació d’alguns col•legis electorals

A Igualada hi haurà novetats pel que fa la ubicació dels col·legis electorals. Es fa per tal de garantir les mesures sanitàries pel que fa a l’espai, la ventilació i els accessos. Des de l’Ajuntament d’Igualada s’ha treballat amb la idea d’utilitzar només edificis públics i s’han descartat residències, centres sanitaris o centres educatius de titularitat privada. En total, el mapa electoral d’Igualada es divideix en 22 col·legis i 45 meses electorals.

El principals canvis de col·legis electorals a Igualada són aquests:

CAP Igualada Nord passa al Pavelló de les Comes

El CAP Urbà, davant l’estació, passa a Cal Badia

L’Hospital de Dia Sant Jordi passa al 4D Health (Passeig)

Escola Anoia passa a l’edifici d’ IG Nova (L’Amèlior)

Arxiu Comarcal passa a el Museu de la Pell

Monalco passa a Centre Cívic Nord (el nou edifici)

Centre de Dia Montserrat passa al Casal Cívic Montserrat

Escola Àuria passa a l’Escorxador

Xipreret passa al Gimnàs de l’IES Joan Mercader

Al marge dels col·legis electorals, per la jornada d’aquest diumenge també hi ha més novetats. Així, a cada local de votació hi haurà un responsable sanitari, que s’encarregarà de vetllar pel compliment de totes les mesures sanitàries motivades per la pandèmia i desenvoluparà la seva tasca a l’interior del col·legi electoral. Es preveu cobrir un torn de matí i un de tarda per garantir aquesta tasca durant tota la jornada. A més, a cada col·legi també hi haurà un responsable de cues, que vetllarà perquè l’accés i la sortida del local es faci també complint totes les mesures de protecció. Aquest personal treballarà a l’exterior de la seu electoral i es cobriran també dos torns horaris. Igualment, la Policia Local reforçarà el dispositiu habitual de vigilància.

L’Ajuntament també contractarà una empresa per dur a terme la desinfecció de tots els col·legis electorals el dia abans de les votacions. A més, el diumenge al vespre, tot just acabada la jornada electoral, es desinfectaran els espais que hagin d’obrir la seva activitat l’endemà.  Carner també ha explicat que durant el dia de les eleccions es netejaran els espais electorals i els banys un cop al matí i un cop a la tarda.

tornar_radioIgualada