icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Els adobers d’Igualada tindran un polígon especialitzat en un termini màxim de deu anys 

Aquest dimarts a la tarda la Comissió territorial d’urbanisme de la Catalunya Central ha aprovat inicialment el Pla director urbanístic (PDU) del Parc d’Innovació del Cuir i la Marroquineria. Aquesta nova zona industrial, situada al sud de l’A-2, entre els municipis d’Igualada, Jorba i Òdena, i amb una superfície de gairebé 44 hectàrees, acollirà les indústries adoberes ubicades ara al barri del Rec. L’objectiu d’aquest nou parc empresarial passa per potenciar i dinamitzarà la indústria adobera d’Igualada.

El director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha assenyalat que aquest nou polígon industrial es diferenciarà de la resta, pel fet de ser especialitzat. Per la seva part, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, s’ha mostrat molt satisfet de l’aprovació inicial d’aquest Pla director urbanístic, que al seu entendre, permetrà als adobers marxar del Rec i a l’hora facilitarà que puguin venir empreses de fora a la ciutat. Per últim, el president del Gremi de Blanquers d’Igualada, Xavier Badia, també ha destacat la importància d’aquest nou parc empresarial, ja que farà possible la modernització del sector adober i els permetrà afrontar el futur amb més possibilitats.

L’aprovació inicial del Pla director urbanístic (PDU) del Parc d’Innovació del Cuir i la Marroquineria s’ha dut a terme aquest dimarts a la tarda, a l’Escola d’Enginyeria d’Igualada. A partir d’ara s’obrirà un període d’informació pública i l’aprovació definitiva es podria fer en els propers 6 o 7 mesos. L’horitzó temporal per materialitzar el projecte és d’un màxim de deu anys.

ÀUDIO: Xavier Badia president dels adobers

audiomini

tornar_radioIgualada