icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Els ajuntaments i sindicats majoritaris de la Conca d’Òdena denuncien que les sol·licituds per accident laboral no s’estan tramitant per un col·lapse burocràtic

Els ajuntaments i sindicats majoritaris de la Conca d’Òdena han denunciat que les sol·licituds per accident laboral dels treballadors i treballadores que no van poder accedir al lloc de treball dintre dels municipis amb confinament perimetral no s’estan tramitant per culpa d’un col·lapse burocràtic. A més, han seguit reclamant que els de fora que no van poder entrar també han de tenir dret a cobrar aquesta prestació.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, com a portaveu dels alcaldes dels 4 ajuntaments que van patir el confinament perimetral, ha assegurat que “cal que hi hagi una agilització de la gestió per les baixes”, i ha demanat al govern “que es posin les piles” perquè aquest problema no s’agreugi.

Per la seva part, Mario Olmedo, de la Unió General de Treballadors (UGT) ha insistit que “els ajuntaments han fet la feina i ara demanem que l’administració competent també faci bé la seva feina”. Olmedo considera que és important el fet que els treballadors de dintre de la zona confinada hagin rebut la potestat de ser reconeguts com a accident de treball, una reivindicació que van mostrar “des del primer dia”. Tot i així, hi ha un col·lapse burocràtic vergonyós que fa que les sol·licituds no s’estiguin tramitant i els afectats no estan cobrant”. En aquest sentit també ha reclamat que “ha de ser en caràcter retroactiu des del 13 de març”. Respecte els treballadors de fora de la zona confinada que no tenen reconeguda la baixa per accident laboral, ha insistit que no era culpa seva i per tant “estan desprotegits, perquè no van poder anar al seu lloc de treball. Hem d’agilitzar els tràmits dels de dintre i hem de fer que el puguin cobrar els de fora de la Conca d’Òdena”.

Per la seva part, Jordi Cazorla, de Comissions Obreres (CCOO) ha reclamat que “a qui pertoqui, que es posi a treballar tal com ho fem els sindicats que sempre hem estat al peu del canó”. I ha seguit apuntant que “hi ha una gran incertesa, de manera que volem ja el reconeixement de les baixes i els subsidis per als treballadors”.

 

Aliança per la Conca

Marc Castells ha explicat que els alcaldes i alcaldesses de la Conca treballen dia a dia i via reunions telemàtiques per tal de resoldre la crisi sanitària que ha afectat, amb especial incidència el nostre territori. Alhora, però, també s’està treballant per resoldre els problemes de la nostra economia, ja que, segons ha afirmat Castells “no ens podem permetre que també emmalalteixin les empreses i el teixit econòmic”. En aquest sentit, els consistoris de la Conca impulsen l’Aliança per la Conca, destinada a cercar solucions per al teixit econòmic i empresarial de la Conca. Segons ha explicat Castells, “en aquesta aliança es demanarà la implicació de tots els agents econòmics i socials del territori per aplicar les mesures més efectives per reactivar l’activitat i minimitzat tant com sigui possible els efectes d’una futura crisi que, si no es prenem mesures, poden ser devastadors”. Castells defensa que l’Aliança per la Conca ha de comptar també amb la implicació de totes les administracions i que els governs de Catalunya i de l’Estat, que han demanat un sacrifici molt dur a la ciutadania, als treballadors i treballadores i a les empreses de la Conca, han de donar també resposta ferma, decidida i ambiciosa a les necessitats dels nostres municipis.

Per tot això, l’alcalde d’Igualada ha firmat que “volem liderar la recuperació econòmica des del nostre territori i per això serem ambiciosos en els plantejaments i exigents en les reivindicacions”. D’altra banda, Castells ha anunciat els ajuntaments d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena han iniciat la campanya “Conca Comerç”, amb l’objectiu de reconèixer i impulsar el comerç local. Es tracta d’una campanya conjunta entre ajuntaments (a través àrees de comerç i promoció econòmica) i diferents associacions de comerciants (Igualada Comerç, Mercat Municipal de la Masuca, Nou Centre d’Igualada, Vilanova Comerç, Montbui Comerç i Comerç d’Òdena) L’objectiu compartit és fer front conjunt i acompanyar el comerç local i de proximitat davant l’actual crisi provocada per la COVID-19. “Conca Comerç” vol també donar visibilitat i reconeixement als comerços de serveis essencials que aquests dies treballen incansablement per garantir la subsistència de la major de la ciutadania en un moment de màxima excepcionalitat. En aquest sentit, l’alcalde d’Igualada ha enviat, en nom dels alcaldes i alcaldesses de la Conca, un agraïment a tots els comerços que continuen oferint serveis essencials, pel seu compromís i esforç.

tornar_radioIgualada