icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Els alcaldes de la Conca d’Òdena demanen a Treball garantir la prestació als treballadors afectats pel confinament

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha demanat al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya que aclareixi la situació laboral en què es troben les persones confinades a la conca d’Òdena. Castells ha exigit instruccions clares en aquest aspecte, ja que els treballadors infectats i aïllats tenen assegurada la baixa per incapacitat laboral temporal, no així els confinats. En aquest sentit, ha manifestat que “tots aquells treballadors i treballadores confinats no tenen garantia d’aquesta prestació” i ha afirmat que el 80% de les trucades i missatges que estan rebent els telèfons d’atenció ciutadana són sobre aquest tema. És per això que ha exigit a la Generalitat instruccions clares en aquest aspecte.

A la conca d’Òdena hi ha uns 16.000 treballadors i uns 4.000 autònoms, per això Castells demana “que s’autoritzi que aquests treballadors tinguin accés a la baixa, que siguin respectats els seus drets i, per tant, Hem de donar resposta als drets dels nostres treballadors i treballadores”.

També en l’àmbit laboral, l’alcalde ha reconegut que ja els consta que està havent-hi ERTOs en empreses de la zona confinada. En aquest sentit, Castells ha demanat “retroactivitat per a la conca d’Òdena, que estem confinats des de dijous. Que l’Estat reconsideri posar un annex al Reial Decret perquè les empreses de la conca d’Òdena puguin afegir-se als ERTOs de manera retroactiva. Si no, estarem en estat de debilitat per a les nostres empreses”.

 

tornar_radioIgualada