icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Els Amics de l’Òpera d’Igualada porten “Il Trovatore” de Verdi a l’Ateneu, aquest diumenge

Els Amics de l’Òpera d’Igualada han organitzat la presentació de l’òpera de Verdi, “Il Trovatore”. La funció tindrà lloc el proper diumenge, 21 de març, a les 7 de la tarda al Teatre Municipal l’Ateneu. Les entrades tenen un preu de 15 €. Les entrades es poden comprar al web www.teatremunicipalateneu.cat o a les taquilles del Passatge Vives, els dijous d’11 a 13 h i de 18 a 20 h i una hora abans de la funció.

El compositor italià Giuseppe Verdi (1813-1901) fou un compositor d’òpera que dominà l’escena operística italiana durant cinquanta anys. Perfeccionà el seu art influït per Rossini, Bellini i Donizetti. Al llarg de la seva vida, la seva originalitat i fecunditat no varen tenir rival.

Il Trovatore de Verdi és una òpera de quatre actes, amb text de Salvatore Cammarano, basat en la tragèdia espanyola El Trovador, de l’autor romàntic espanyol Antonio García Gutiérrez. Barreja una intensa tensió dramàtica en l’argument amb algunes de les millors pàgines musicals de la història de l’òpera. Les passions, l’amor, la gelosia i la venjança que creixen intenses i imparables ens conduiran a un final plenament romàntic. Es va estrenar al Teatro Apollo de Roma el 19 de gener de 1853. Amb Il Trovatore (1853)., Verdi va fer un pas endavant en la renovació de l’òpera romàntica i va assolir força, expressivitat i un lirisme indiscutible que impregna àries, duets i cors. L’òpera forma part de la considerada trilogia popular de Verdi, que va obtenir un èxit aclaparador i de la qual també formen part Rigoletto (1851) i La Traviata (1853). Altres obres importants seves són Nabucco (1842) Macbeth (1847) i Un ballo in maschera (1858).

Els Amics de l’Òpera d’Igualada, continuant amb la seva voluntat d’acostar al públic de la ciutat el món de la lírica de qualitat, han comptat en aquest cas amb la col·laboració d’ aVoz, o el que és el mateix, els “Amigos alaveses y Vitorianos de la Opera y la Zarzuela”. Junts han desenvolupat aquesta producció a la que s’hi ha afegit la Opera Pocket Orchestra de Mataró, una orquestra jove que ha treballat intensament en aquesta adaptació. Lamentablement i per les restriccions sanitàries actuals, s’ha hagut de prescindir del cor i reduir la orquestra per limitar al màxim els riscos i preservar les distàncies de seguretat. Esperem que aquest sigui el primer de molts títols que puguin oferir a la ciutat d’Igualada.

tornar_radioIgualada