icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Els bancs d’aliments es mantindran oberts i es garantiran les beques menjador per a les persones i famílies més vulnerables

Els Ajuntaments dels quatre municipis confinats i Creu Roja Catalunya ha elaborat un seguit de mesures per protegir les persones amb més extrema vulnerabilitat. En aquest sentit, han decidit mantenir oberts els bancs d’aliments i es mantindran les beques menjador per a les persones i famílies més vulnerables.

El coordinador de Creu Roja Catalunya, Enric Morist, ha explicat que mantindran els ajuts a domicili de les persones que encara són més vulnerables. Es tracta d’un servei restrictius per a aquells que no tenen cap familiar a l’entorn i que no tenen cap opció de sortir al carrer. Aquest servei el duran a terme els tècnics municipals o els serveis socials, tot prenent les més estrictes mesures de seguretat. D’altra banda, també trucaran a les persones que tenen identificats els serveis socials per fer un acompanyament emocional i poder tenir respostes concretes per a ells. D’aquesta manera, disposaran d’una línia gratuïta on pugin trucar les 24 hores del dia.

Finalment, es garanteix que els nens i nenes de la comarca que tenen que tenen assegurat el menjador escolar puguin seguir gaudint d’aquest ajut atès que en aquests moments les escoles estan tancades. Aquests ajuts van destinats a les famílies amb molt especial vulnerabilitat. És per això que s’està elaborant un dispositiu per fer arribar aquesta ajuda, via targetes per comprar els aliments o altres sistemes que s’estan estudiant.

Aquestes mesures s’han presentat en una roda de premsa conjunta amb els alcaldes i alcaldesses dels quatre municipis confinats i el coordinador de Creu Roja Catalunya, Enric Morist (a la foto).

tornar_radioIgualada